14 Σεπτεμβρίου, 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ».

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκε χθες το απόγευμα στον ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Περίσσης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Ο Μητροπολίτης Θήρας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του στο νησί και με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του τιμίου Σταυρού τόνισε: "Αν δεν σηκώσουμε το Σταυρό κι αν δεν περάσουμε από το Γολγοθά, δεν θα περάσουμε στην Ανάσταση".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θήρας για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του λέγοντας πως η φρόνηση, η ταπεινότητα και η σοφία αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς όλους αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε: "σήμερα περνάμε δύσκολες μέρες, αλλά η ιστορία δείχνει ότι στις δοκιμασίες, όταν έχουμε πίστη βγαίνουμε κερδισμένοι". Συμπλήρωσε, επίσης ο Μακαριώτατος "ο Τόπος μας έχει ανάγκη σήμερα ο ένας να στέκεται πλάι στον άλλο και να τρεφόμαστε από τον χώρο της Εκκλησίας, για να αναγεννιόμαστε, να φωτίζεται το μυαλό μας και να ζούμε εκκλησιαστικά, άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή της Εκκλησίας, να οδηγεί τους ανθρώπους σε αυτήν την κατεύθυνση. 

Η κρίση θα ξεπεραστεί όταν θα υπάρχουν κοινές προσπάθειες, χωρίς εγωισμούς. Πρέπει να πάψει ο καθένας να θέλει το προσωπικό του συμφέρον και το βόλεμά του, να αφήσει τον εγωισμό και την απληστία, γιατί αυτό μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: