16 Αυγούστου, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΗΘΥΜΝΗΣ.

Την Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και η συνοδεία του. Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Καλλονής κ. Ευάγγελος Γιαβάσης, κληρικοί και λαϊκοί. Ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τους τοπικούς παράγοντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και ευχήθηκε να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία.

Στη συνέχεια προσκύνησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καλλονής και αμέσως μετά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Λειμώνος, όπου ο Μακαριώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτου πρώην Κορίνθου Κυρού Παντελεήμονος, ο οποίος εκοιμήθη σαν σήμερα το 2006. Αργότερα ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Ζαχάρειο Γηροκομείο Αγίας Παρασκευής, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας, στα ιατρεία, στα δωμάτια αποκατάστασης και συνομίλησε με το προσωπικό, αλλά και τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Έπειτα ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Ιερό Προσκύνημα Ταξιαρχών Μανταμάδου, ενώ επιστρέφοντας στην Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, προσκύνησε στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ.

Νωρίς το πρωί Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Βιολογικό Αγρόκτημα της Μητρόπολης Μυτιλήνης στην Αχλαδερή. Πρόκειται για έναν χώρο που ξεκίνησε το 1931, ενώ από το 1995 λειτουργεί ως Βιολογικό Αγρόκτημα και πραγματοποιεί μάλιστα και σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας, στα οποία συμμετέχουν ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: