22 Αυγούστου, 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον συντοπίτη τους Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο δεκάδες Ίμβριοι που είχαν συγκεντρωθεί και ανέμεναν από νωρίς χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της γενέτειρας του Πατριάρχου, νήσου Ίμβρου.


«Καλώς σας βρήκα», είπε ο Πατριάρχης προς τους συμπατριώτες του Ιμβρίους αλλά και τους προσκυνητές από την Ελλάδα που έσπευσαν να λάβουν την ευχή του αλλά και την ευχή του Μακαριωτάτου. Με θέρμη τους υποδέχθηκε πρώτος οι επιχώριος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος καθώς και ο Ίμβριος Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος. 
Ακολούθως ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος προσκύνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πρωτεύουσα της νήσου, Παναγία. Αμέσως μετά ο πάντοτε φιλόξενος Μητροπολίτης Ίμβρου υποδέχθηκε τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου.

Σήμερα το απόγευμα στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου θα τελεστεί ο μέγας Εσπερινός, ενώ αύριο θα εορταστούν τα εννιάμερα της Παναγίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα επιστρέψει 
στην Αθήνα στις 25 του μηνός αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: