26 Ιουλίου, 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ»

 
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής ομωνύμου Δήμου, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.Ο Μακαριώτατος έφτασε στον εορτάζοντα ναό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, καθώς και τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον ερχομό του, εκφράζοντας την χαρά ολόκληρης της ενορίας για την παρουσία του στις εκδηλώσεις του ναού.Αμέσως μετά ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για την δυναμική προσωπικότητα της Αγίας Παρασκευής τονίζοντας για την παρουσία της και την στάση της, στα δύσκολα χρόνια που μαρτύρησαν οι Χριστιανοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Η Αγία Παρασκευή μαρτυρεί με τα λόγια της αυτά που έμαθε κοντά στον Χριστό, όχι πίστη με λόγια αλλά με πράξεις, η μαρτυρία της πράξεως επιβεβαιώνει τα λόγια. Συγκεκριμένα, στάθηκε στην φράση «Ανδρεία γυναίκα» σημειώνοντας ότι όλοι μας πρέπει να φανούμε δυνατοί στις δυσκολίες που μας περιβάλουν σήμερα».«Ζούμε καθημερινά το μαρτύριο της υπομονής, όμως πρέπει να κάνουμε την ψυχή μας ανδρεία έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, υπογράμμισε: «Τους Αγίους τους τιμούμε αλλά μετά τους ψηλαφίζουμε για να τους μιμηθούμε στην ζωή μας και ειδικά στις δύσκολες μέρες που έχουμε τέτοια ανασφάλεια. Θα πρέπει να παλέψουμε για να βγούμε νικητές». Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Εμείς πρέπει να γίνουμε πρότυπα για τα παιδιά μας ώστε να αλλάξει η όλη κατάσταση που υπάρχει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: