06 Ιουλίου, 2012

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.


Τα εγκαίνια του τρίτου Κοινωνικού Παντοπωλείου του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσε εχθές στις 8 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ στη Δάφνη, παρουσία εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, εκπροσώπου και στελεχών της κυβέρνησης, εκπροσώπων ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας, λοιπών επισήμων και πλήθος λαού της τοπικής κοινωνίας.

Στη διάρκεια των εγκαινίων έγινε παρουσίαση των δράσεων της «Αποστολής» με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το πολυδιάστατο κοινωνικό έργο του οργανισμού και τις παρεμβάσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα με γνώμονα την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του τόνισε ότι η «Αποστολή» ως φορέας κοινωνικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανοίγει σήμερα τις πόρτες του τρίτου Κοινωνικού Παντοπωλείου δίνοντας την δυνατότητα πρόσβασης σε ακόμη περισσότερους κατοίκους στην πρωτεύουσα και ιδιαίτερα των ασθενέστερα οικονομικά ευνοούμενων συνανθρώπων μας με σκοπό την διευκόλυνση των αναγκών τους και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση. "Είναι ανάγκη να συνεργαστούν όλοι οι φορείς για να ξεπεραστεί η κρίση και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να γίνουν άλλα τέτοια Παντοπωλεία" σημείωσε ο Μακαριώτατος.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα συσσίτια στις ενορίες την καλοκαιρινή περίοδο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: "Οπωσδήποτε θα υπάρξει μία μικρή κάμψη γιατί και οι γυναίκες πρέπει να ξεκουραστούν. Αλλά τα κεντρικά θα λειτουργούν καθημερινά και μάλιστα θα προστεθούν περισσότερες μερίδες έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν άνθρωποι και από άλλες περιοχές."

Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Πρωτοσύγκελλος π. Ιερώνυμος Πυλιώτης, συνοδευόμενος από τον π. Ανδρέα Παναγή, μετέφερε τις ευχές και χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι η μέριμνα και η φροντίδα των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη δεν είναι μόνο χριστιανικό καθήκον που πηγάζει από τις προτροπές του Κυρίου μας αλλά και μια πηγαία έκφραση αγάπης προς τον αδελφό ελληνικό λαό. Το όμαιμο, το ομόγλωσσο και το ομόθρησκο μας συνέχει βαθέως και αυθόρμητα μας παρωθεί στα έργα αυτά της φιλαλληλίας και της αλληλεγγύης.

Ευχόμαστε όπως ο Κύριος φωτίζει τον Ελληνικό λαό και την Ηγεσία του, ώστε αφενός μεν να μπορέσουν να σταθούν με ακεραιότητα και με αξιοπρέπεια στο ύψος των περιστάσεων, αφετέρου δε να εντείνουν τις προσπάθειες προς επούλωση των πληγών, τις οποίες δημιούργησε η οικονομική κρίση και να τους ενισχύει με υπομονή και θάρρος, έτσι ώστε να πορευτούν με αισιοδοξία προς το μέλλον και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο για τις καλύτερες γενιές».

Από την πλευρά ο κ. Δήμτσας επεσήμανε ότι: «Δημιουργούμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Είναι προτεραιότητα μας σύμφωνα με τις εντολές του Αρχιεπισκόπου μας να σταθούμε αρωγοί στις προσδοκίες των ανθρώπων που επιζητούν την βοήθεια της Εκκλησίας".

"Θέλω να επισημάνω", συνέχισε ο κ. Δήμτσας, "την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Δάφνης - Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη και των συνεργατών του στην υλοποίηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου που συμβάλει με τη βοήθεια και τη στήριξη της, πρωτίστως τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο, θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμο Αραδίππου, το Ταμείο Ευημερίας Υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, την Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και τον Όμιλο Εταιρειών Σιακόλα".

Καταλήγοντας  ο κ. Δήμτσας τόνισε: "Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι περισσότερο από ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, αρχίζοντας από τον άμεσο κύκλο του γνωστού μας περιβάλλοντος, της πόλεως, της χώρας μας και επεκτείνοντας την εμβέλεια του νου και της καρδιάς μας για την ανακούφιση της φτώχειας όπου Γης. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η επιβίωση ενός έθνους δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσω τιμίως θανόντων, αλλά συγχρόνως μέσω ανθρωπίνως, αξιοπρεπώς και «εν Χριστώ» ζώντων".

Τέλος ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, την «Αποστολή» και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση και ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μπροστά σ΄αυτήν την πολυδιάστατη ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί ήδη κοινωνική ασφυξία και υποβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα ζωής, Εκκλησία και Τοπική Αυτοδιοίκηση απαντούν με αίσθημα ευθύνης και αγάπης θεραπεύοντας βασικές ανάγκες συμπολιτών μας με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Εκ της Ι.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: