29 Ιουνίου, 2012

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ - EΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΣΑΟΥΔ. ΑΡΑΒΙΑ

Η Τουρκία στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Συρία - επί ποδός πολέμου η Σαουδική Α 
 
Aνεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, με την Τουρκία να αναπτύσσει το στρατό της στα σύνορα με τη Συρία και τις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας να βρίσκονται επί ποδός πολέμου. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, Τούρκοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι μονάδες του τουρκικού στρατού αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ενώ έχουν δεχθεί εντολές να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε συριακή μονάδα σαν «στρατιωτικό στόχο».

Tην ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας με το στρατό να έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 1, το οποίο σύμφωνα με την κωδικοποίηση του υπουργείου Άμυνας της χώρας σημαίνει «επικείμενο πόλεμο». Σύμφωνα με το defencenet.gr, το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διέταξε επίσης τις δυνάμεις που έχει στο δυναμικό της να βρίσκονται επίσης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας ώστε αν χρειαστεί να μετακινηθεί στα σύνορα με την Ιορδανία.

Των πληροφοριών για μέγιστη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας είχαν προηγηθεί φήμες ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν είχε ειδοποιήσει το Ριάντ ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε προσβολή συριακών στρατευμάτων σε αντίποινα της κατάρριψης του τουρκικού RF-4E. Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως η επίθεση θα πραγματοποιηθεί κοντά στην ημερομηνία της συνάντησης των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ στη Γενεύη όπου και θα συζητηθεί το θέμα της κρίσης στη Συρία.

Η συνάντηση της Γενευής θα περιλαμβάνει και τη Ρωσία όπως και την Κίνα ώς μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά δεν έχουν προσκληθεί χώρες όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, γεγονός που έχει εξοργίσει τόσο το Ριάντ όσο και την Τεχεράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: