14 Ιουνίου, 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΙΧΕ ΕΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ, Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

 
Αμέσως μετά τη συνάντησή ο κ.Νικολόπουλος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το πολιτικό γραφείο του, υπογράμμισε τη σημασία συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας.

«Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση με τον Μακαριότατο για να συζητήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας και συντονισμένης δράσης Εκκλησίας- Πολιτείας σε ζητήματα κοινωνικής προστασίας. Μία συνεργασία που θεωρούμε ότι  μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση.Είναι γνωστό το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και η ευαισθησία Της προς το πλήρωμά Της. Το έργο αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία, σήμερα που η κρίση δοκιμάζει ιδιαίτερα τους πολίτες αυτής της χώρας, με τα πρωτοφανή φαινόμενα ένδειας, και απόγνωσης που παρατηρούμε όλοι γύρω μας.  Από τη μεριά μας τονίσαμε στον Μακαριότατο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως υψηλή προτεραιότητα τα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας, αφού το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής αποτελεί για εμάς προαπαιτούμενο για την  ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Νικολόπουλος.

«Τέτοιος τομέας είναι η Κοινωνική Οικονομία. Κάθε Μητρόπολη, κάθε μεγάλη ενορία, με την σταθερή και δυναμική στήριξη της Πολιτείας, θα μπορούν να προωθήσουν μία κοινωνική επιχείρηση  που θα δραστηριοποιείται σε ζητήματα σίτισης, στέγασης, ή θα λειτουργεί κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία ή κοινωνικά. Αυτό θα έχει άμεση θετική επίπτωση τόσο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, όσο και στην ανάπτυξη δυνατοτήτων απασχόλησης. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, από την 18η Ιουνίου, μέσα από την ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συνδράμουμε την Εκκλησία προς την αυτήν την κατεύθυνση, παράλληλα με άλλες δράσεις που έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμά μας», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα και καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, όλο και πιο συχνά, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας – αλλά και του ΠΑΣΟΚ - συναντώνται με Ιεράρχες της Εκκλησίας  προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με τη διοίκηση της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να εκφράσουν τον σεβασμό τους προς το πλήρωμα της. Δηλαδή προς τους πολίτες εκείνους που εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων των προηγούμενων Κυβερνήσεων καλούνται σήμερα να καταβάλουν δυσβάσταχτους φόρους ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής εξαθλίωσής τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: