14 Ιουνίου, 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βύρωνα Πολύδωρα υποδέχτηκε πριν από λίγο στο μέγαρο της οδού Φιλοθέης, ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, και διήρκεσε περίπου 40 λεπτά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, κάνοντας δηλώσεις
σε δημοσιογράφους ο κ. Πρόεδρος είπε:

«Επισκέφθηκα τον Μακαριώτατο και υπέβαλα τα σέβη μου και ζήτησα την ευλογία του. Θα μπορούσε να πει κανείς δημοσιογραφικά ότι ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση αλλά είχα την ευκαιρία να δηλώσω στον Μακαριώτατο την πίστη μου ως Προέδρου της Βουλής και ως πολιτικού», ανέφερε ο κ. Πολύδωρας.

Επίσης τόνισε: «Το όραμα μου για μια συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Συνεργασία στην διαχείριση των κοινών ενδιαφερόντων. Στα κοινά ενδιαφέροντα ασφαλώς και βλέπουμε την Εκκλησία να έχει τον αποστολικό της ρόλο, εμπέδωση της Θρησκευτικής πεποιθήσεως και της Εθνικής αυτοπεποίθησης και δήλωσα την δημόσια ομολογία πίστεως.»

«Αυτό που πράττω μας το παρήγγειλε ο Χριστός μας και αυτοί είμαστε, Έλληνες, Χριστιανοί, προοδευτικοί μέσα στην Ευρώπη. Και δια της Προσευχής να περάσουμε την κρίση. Με την ευκαιρία συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για την σοβαρή παρέμβαση ποιμαντικά αλλά και ουσιαστικά για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες συνανθρώπους μας και το εκτιμώ απόλυτα και ως πρόεδρος της Βουλής και ως Χριστιανός», πρόσθεσε κλείνοντας ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Από την μεριά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε:

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον κ. Πολύδωρα και όπως είπε δεν είναι μια εθιμοτυπική συνάντηση η σημερινή, αλλά είχε ένα ιδιαίτερο και ουσιαστικό σκοπό. Είπε περίπου ο κ. Πρόεδρος που κατευθύνθηκε η συζήτηση.»

«Εγώ θέλω να πω σήμερα σ' αυτές τις δύσκολες ώρες, του το διαβεβαίωσα και μέσα στη συζήτηση ότι, η Εκκλησία ήταν πάντοτε με τον λαό, είναι με τον λαό και θα είναι με τον λαό», υπογράμμισε τέλος ο Αρχιεπίσκοπος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: