12 Ιουνίου, 2012

ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Δράστης σοβαρού Εκκλησιαστικού επεισοδίου εν μέσω Λειτουργίας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας είναι ο επίσκοπος πρώ­ην Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος εδώ και χρόνια τώ­ρα ασυδοτεί, διαταράσσει και διακωμωδεί, όλως ασυστόλως, την Ορθόδοξη Εκκλησία και ποδοπατεί με απύθμενη βαρβαρότητα την Κανο­νική Πατερική Τάξη, «Ώστε μηδένα των αδελφών τολμάν εαυτόν προτιμάν προπετώς των πρό αυτού, αλ’ έκαστον επιγνώσκειν την παρά του Θεού ψηφισθείσαν αυτώ τάξιν, και ίvα οι μεταγενέστεροι τοις προτέροις αναφέρωσι και μη τολμήσωσι παρά γνώμην τούτων τίποτε πράττειν. Τους δε καταφρονούντας των προ αυτών και τινα αποτολμώντας, κωλυτέους αρμοδίως είναι από πάσης της Συνόδου», (Καν, 86/95 Συν, Καρθαγένης, ΠΗΔΑΛΙΟΝ σελ 510).

Το λίαν απαράδεκτο, από Κανονικής επόψεως, επεισόδιο έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό της Επισκοπής Κηφισίας κατά τη Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του οικείου Επισκόπου κ. Κυρίλλου, όπου ο συνταξι­ούχος Χρυσόστομος εξύβρισε χυδαιότατα τον συνεπίσκοπό του και συλλειτουργό Καισαριανής κ. Δανιήλ, που συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, ο οποίος, ως είχε υποχρέωση, του υπέ­δειξε, σε συγκεκριμένο ιερό σημείο της Θείας Λειτουργίας, την εφαρμογή της Κανονικής Τάξης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και τον εξύβρισε με α­παράδεκτες για Ιερωμένο πεζοδρομιακές εκφράσεις, τύπου γυναικών του πεζοδρομίου, Ο Επίσκοπος που υβρίστηκε σκαιότατα, σεβόμενος απόλυτα την Κανονική Τάξη και κατόπιν των ακατονομάστων ύβρεων, οι λόγοι συνειδήσεως που προέκυψαν, αλλά και για να μην υπάρξει περαιτέρω επέκταση του επεισοδίου αναγκάστηκε να αποβάλλει την Αρχιερατική του στολή και να αποχωρήσει.

Το αν σωστά έπραξε ή όχι ο αποβαλλών την Αρχιερατική του στολή κ. Δανιήλ και αποχώρησε, τον λόγο έχει η Ιερά Σύνοδος, η οποία οφείλει, όχι μόνον να απαιτήσει την εφαρμογή της Πατερικής Εκκλησιαστικής Τάξης, αλλά και να ορίσει τη θέση του εν συντάξει τελούντος Επισκόπου σε περίπτωση συμμετοχής του σε Θεία Λειτουργία. Το απαράδεκτο αυτό γεγονός θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρώς και την Ιεραρχία και να αποδοθούν αμείλικτα οι Κανονικές ποινές, γιατί επήλθε σοβαρότατος σκανδαλισμός, Ο σκανδαλισμός, των πιστών και όχι μόνον, γιατί «Ου προτιμήσεις, του πρό σου σεαυτόν, αλλ' επακολουθήσεις. Ο δε περι­φρονών τους προτέρους ευκαταφρόνητος » (Αριστηνός, σχόλια στον ως άνω ιερό Κανόνα 86/95 Συν. Καρθαγένης ).



Δεν υπάρχουν σχόλια: