21 Ιουνίου, 2012

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΚΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ.


Εκοιμήθη τις πρώτες πρωινές ώρες ο μακαριστός Μητροπολίτης Πρεβέζης κυρός Μελέτιος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας.Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος (Καλαμαράς) γεννήθηκε το 1933 στην Αλαγονία Καλαμάτας. Ήταν πτυχιούχος Θεολογίας και Φιλολογίας - Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Χειροτονήθηκε διάκονος και  πρεσβύτερος υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Α΄ (Δασκαλάκη 1945 - 1961). Διετέλεσε Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου επί των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων. 

Εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης την 01 – 03 – 1980. Ήτο συγγραφεύς πολλών εποικοδομητικών βιβλίων και είχε βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του «Η Ε΄ Οικουμενική Σύνοδος». Ο μακαριστός Μητροπολίτης εγνώριζε και ομιλούσε την Ελληνική γλώσσα, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Ιταλικά. Εδιάβαζε και κατανοούσε τα Βουλγαρικά, Σερβικά, Ρουμανικά και τα Εβραϊκά.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 11.00. Της Εξοδίου Ακολουθίας θα προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ. κ. Ιερώνυμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: