07 Ιουνίου, 2012

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.


Τα εγκαίνια των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας τέλεσε εχθές Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στις 20:00 το απόγευμα έφτασε στις νέες εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Αθηνάς 30, πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, όπου τον υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας.

Παρόντες ήταν οι Σεβ. Μητρ. Θήρας κ. Επιφάνιος, Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Νικαίας κ. Αλέξιος, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ελλασώνος κ. Βασίλειος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών κ. Γεώργιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Σαλώνων κ. Αντώνιος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήθος κληρικών και λαϊκών, όπως επίσης ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού, που ήθελαν να επισκεφθούν τους νέους χώρους και να γνωρίσουν τους παραγωγούς του σταθμού.

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας αναφέρθηκε στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της μεταστέγασης των υπηρεσιών του Ραδιοφωνικού σταθμού και του διαδικτύου στο συγκεκριμένο κτήριο. «Όπως συμβαίνει με κάθε ανθρώπινη απόφαση, έτσι και με την παραπάνω, υπήρξαν θετικά επιχειρήματα και καλοπροαίρετα αντεπιχειρήματα, αναφορικά με την φιλοσοφία της αποφάσεως αυτής», τόνισε ο κ. Κατσιάρας και πρόσθεσε πως «Η μεταφορά ενός απίστευτα ογκώδους εξοπλισμού, των υπηρεσιών του Ραδιοφώνου και του Διαδικτύου, η συνεργασία με ποικίλα συνεργεία προς επιδιόρθωση ουσιαστικών λεπτομερειών και ευπρεπισμό κοινόχρηστων χώρων, και κυρίως ο τεχνικός προγραμματισμός, εκ νέου ουσιαστικά, όλων των συστημάτων και μηχανημάτων ώστε να μην πάψει ούτε ένα λεπτό να εκπέμπει το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας ήταν μια περίπλοκη, λεπτή και δύσκολη διαδικασία, και απαίτησε συντονισμό και συνεργασία ενός ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή του προσωπικού και εξωτερικών συνεργατών και συνεργείων, που ευτυχώς, δεν είχα εκ των προτέρων φανταστεί».

Στη συνέχεια ο γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη στήριξή του, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της ΕΜΥΕΕ, για τη συμπαράστασή τους και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας Σεβ. Μητρ. Ελλασώνος κ. Βασίλειο, τον Γενικό Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας Θεοφιλέστατο επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσωπικό του ραδιοφωνικού σταθμού λέγοντας συγκεκριμένα «οφείλω προσωπικά να ευχαριστήσω αυτήν την στιγμή, και αξίζει και εσείς να εκτιμήσετε, το διοικητικό, δημοσιογραφικό, και τεχνικό προσωπικό, τους εθελοντές παραγωγούς, τους Υπευθύνους τομέων και άμεσους συνεργάτες μου, γιατί όλοι βοήθησαν καίρια και ανταποκρίθηκαν θετικά, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε αυτή την μετακόμιση.

Και η συμβολή τους αυξάνει εάν σκεφθεί κανείς, ότι έπρεπε να μεταβολίσουν και όλα τα ευρύτερα ανθρώπινα συναισθήματα, που προκαλούνται από ένα αποχωρισμό». Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Είναι ευλογία που ο σταθμός μας βρίσκετε διπλά στο Εκκλησάκι αυτό, Της Αγίας Κυριακής που το όνομα της παραπέμπει στην ημέρα του Κυρίου την Κυριακή, ημέρα ζωής, ελπίδας, ανάστασης. Η γειτνίαση αυτή που είναι έτσι και αλλιώς ιερή, όλοι εσείς που απόψε είσαστε παρόντες εδώ, αλλά και όσοι μας ακούτε, με πρώτο εσάς Μακαριώτατε ευχηθείτε, να φωτίζει τα βήματα, τα προγράμματα του Ραδιοφωνικού σταθμού, ώστε να αναδεικνύεται ως η άλλη φωνή στα fm».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναφέρθηκε στη μεταστέγαση του ραδιοφωνικού σταθμού, λέγοντας πως υπήρχε ανάγκη κάποιες υπηρεσίες να φύγουν από το χώρο του Συνοδικού Μεγάρου και να στεγασθούν σε άλλα κτήρια της Εκκλησίας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ήταν από εκείνους που «θεμελίωσαν» το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας ως αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. «Ο προβληματισμός μου και τότε και τώρα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι στο άκουσμα της ταυτότητας του ραδιοφωνικού σταθμού, μια άλλη φωνή στα fm. Το ερώτημα είναι αν παραμένει μια άλλη φωνή ή είναι μια ίδια φωνή» Αναφέρθηκε επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος στις σχέσεις εργαζομένων και διοίκησης, λέγοντας «υπάρχει μια άλλη σχέση ή συμβαίνει ό,τι και στους άλλους σταθμούς; Υποχρέωσή μας είναι να αγαπάμε τα παιδιά μας, αυτά που εργάζονται στο σταθμό, ανεξάρτητα με το πώς κατέλαβαν τη θέση ή τι προσόντα κατέχουν, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

Αν κάνουμε την κριτική στην πορεία και αν σταματήσουμε στους τελευταίους μήνες θα δούμε ότι υπάρχει μία διαταραχή στη σχέση. Πρέπει να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς αν θέλουμε αυτό που κάνουμε εδώ σήμερα, το νέο ξεκίνημα να πάει καλά» Πρόσθεσε, ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και «χρειαζόμαστε τη συνεργασία των «παιδιών μας», αλλά τα παιδιά μας, δεν μας είδαν σαν πατέρες και μας παρέπεμψαν στο συνδικαλιστικό τους όργανο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ήρθαν να εργαστούν στο σταθμό της εκκλησίας, που είναι μια άλλη φωνή, ένας άλλος χώρος. Δε μπορεί εκείνος που εργάζεται στην άλλη φωνή να απειλεί ότι απεργεί, επειδή είναι συνδικαλιστής. Ας ελπίσουμε ότι θα μας φωτίσει η Αγία Κυριακή και δεν θα επαναληφθούν τέτοια πράγματα. Αυτοί που θέλουν να εργαστούν εδώ, θα εργάζονται στο σταθμό της εκκλησίας που είναι κάτι διαφορετικό από τους άλλους σταθμούς. Εύχομαι ο σταθμός μας να συνεχίσει τις δραστηριότητες του ακολουθώντας το καλό παράδειγμα και αποφεύγοντας όποιες αδυναμίες»

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συναυλία με το Σύνολο παραδοσιακής Μουσικής του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, ενώ τραγούδησαν οι Χρόνης Αϊδονίδης, Νεκταρία Καραντζή και Θέμις Χαραλάμπους. Αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος, οι Αρχιερείς, πλήθος κληρικών και λαϊκών, αλλά και ακροατές του σταθμού ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις, ενώ ο ηχολήπτης Χριστόφορος Χριστοφορίδης έπαιξε ένα μουσικό κομμάτι στο πιάνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου. 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια: