16 Ιουνίου, 2012

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ-ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

20.00 Τουλάχιστον 6 κατοικίες έγιναν στάχτι στην περιοχή της Καμάριζας, όπως μετέδωσε ο ANT1.

19.33 Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αγία Τριάδα, στην Κάτω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας. Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

19.22 Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στην πυρκαγιά της Κερατέας τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

19.16 Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

18.17 Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, είχε ο Κώστας Ήσυχος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής – Εθνικής Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές. Εξάλλου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Α. Μητρόπουλο, μεταβαίνει στην περιοχή της Κερατέας.


18.12 Νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην περιοχή Ντράφι της Πεντέλης και στην Αγία Μαρίνα, στον Κάλαμο. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

18.00 Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια, η οποία μαίνεται κοντά στα σπίτια και κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

17.00 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.

16.55 Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από τη Δροσιά Κερατέας και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο, πριν από λίγο, εκκενώθηκε προληπτικά, με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών, στην Παλαιά Φώκαια. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 120 πυροσβέστες, με 48 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

16.40 Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, έκανε λόγο για δέκα χιλιόμετρα μέτωπο φωτιάς και σημείωσε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δε μπορούν να κάνουν ρίψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος, η πυρκαγιά ξεκίνησε από εργασίες οξυγονοκόλλησης. "Με 9 Μποφόρ αέρα, πήγαν να κολλήσουν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβαντής.

16.00 Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Σιντερίνα και Δημουλάκη. Η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή της Κερατέας και της Παλαιάς Φώκαιας φθάνει τα 7 μποφόρ με αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβέστικης, η πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

10.00 Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησε από παράνομη χωματερή στην περιοχή "Μεγάλη Σπηλιά". Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πήρε γρήγορα διαστάσεις και στο σημείο έχουν σπεύσει οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι φωτιά στην περιοχή Δροσιά της Κερατέας, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης λαμβάνουν μέρος 39 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τις εναέριες προσπάθειες. Η πυρκαγιά εξελίσσεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά δεν απειλούνται άμεσα σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: