26 Ιουνίου, 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

 Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς έχουν συγκαλέσει για σήμερα, Τρίτη, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γερ.Βουδούρης δήλωσε ότι πρόκειται να εισηγηθεί τη λήψη τραπεζικού δανείου ύψους 200 έως 250 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να άρει την πίστωση στη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την 1η Ιουλίου, αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές του Απριλίου. Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να σχηματίζονται ουρές έξω από φαρμακεία που λειτουργούν με πίστωση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια αδειάζουν, χωρίς να ξαναγεμίζουν...
   
Χωρίς καθυστέρηση και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθούν η ορκωμοσία των νέων βουλευτών και οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, όπως διαβεβαίωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι λόγω του προβλήματος υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων επρόκειτο να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, αντί του Σαββάτου.
   
Μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αποδύονται σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν το κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει τα δύσκολα καθήκοντα. Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως θέλει τεχνοκράτη, ενώ οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης προκρίνουν τη λύση ενός πολιτικού προσώπου. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν στην κατοικία του πρωθυπουργού και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου «μετά τη συνάντηση θα ανακοινωθεί ο υπουργός Οικονομικών».
   
Περιπέτεια στη θάλασσα τη νύχτα για μια 24χρονη κοπέλα που έπεσε από το πλοίο στο οποίο επέβαινε, αλλά ευτυχώς διασώθηκε μετά την κινητοποίηση που υπήρξε για τον εντοπισμό της. Στην περιοχή έφθασαν πλωτό σκάφος του λιμενικού, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και άλλα παραπλέοντα σκάφη. Τελικά, η κοπέλα περισυνελέγη σώα από ένα ιστιοφόρο. Η ίδια δήλωσε ότι έπεσε μόνη της στη θάλασσα χωρίς να διευκρινίζει γιατί.
   
Τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Τρίτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τους 39 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αττική.

Κόσμος

Μία εφαρμογή για smartphone θα δίνει τη δυνατότητα στους Βρετανούς να εντοπίζουν και να ενημερώνουν τις Αρχές για τους συμμετέχοντες στα επεισόδια που σημειώθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο στο Λονδίνο. Αξιωματούχοι «φόρτωσαν» 2.880 εικόνες από κάμερες ασφαλείας σε μια εφαρμογή για smartphone, ζητώντας από τους χρήστες να τις κοιτάξουν προσεκτικά και να αναφέρουν ονόματα και διευθύνσεις όσων αναγνωρίζουν.

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο διεθνές αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού. Το αιματηρό περιστατικό συνέβη όταν η ομοσπονδιακή αστυνομία προσπάθησε να ελέγξει δύο ύποπτους για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
   
Οι εξεγέρσεις της Aραβικής Άνοιξης έδωσαν τη δυνατότητα στην Αλ-Κάιντα να ανασυγκροτηθεί και αύξησαν τους κινδύνους για επιθέσεις από υποψήφιους Βρετανούς τρομοκράτες, δήλωσε ο επικεφαλής της ΜΙ5, της βρετανικής αντικατασκοπείας. Ο Τζ.Έβανς τόνισε ότι η αναταραχή στην περιοχή έδωσε τη δυνατότητα σε υποψήφιους τρομοκράτες να εκπαιδευτούν και παραδέχθηκε: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν «δελεαστικό στόχο για τους εχθρούς» της Βρετανίας.
   
Η Τουρκία προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η κατάρριψη τουρκικού στρατιωτικού αεροπλάνου από τη Συρία, αποτελεί «σημαντική απειλή» για την ασφάλεια της περιοχής. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι πράξεις της Δαμασκού δεν θα μείνουν ατιμώρητες, ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Άγκυρα δεν επιζητά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
   
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη την Πολιτεία - και τις 67 κομητείες-, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Ντέμπι. Από την καταιγίδα σχηματίστηκαν ανεμοστρόβιλοι στο κεντρικό τμήμα της Πολιτείας που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα.

Οικονομία

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αναφέρει πως στηρίζει την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να ζητήσει οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ακόμη, αναφέρει πως είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανές μελλοντικές αρνητικές επιδράσεις που προέρχονται από τη δραστηριοποίηση των κυπριακών τραπεζών σε άλλες χώρες.
   
Έντονη ανησυχία επικρατεί στις διεθνείς αγορές για την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς Ισπανία και Κύπρος προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που ζήτησαν οικονομική βοήθεια, ενώ και οι προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, είναι «προσγειωμένες», αφού δεν φαίνεται να υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, η αναγκαία πολιτική βούληση για τη λήψη μέτρων υπέρβασης της κρίσης. Στα 1,25 δολάρια το ευρώ.
   
Το ειδικό τέλος ακινήτων θα πληρωθεί κανονικά και για το 2012, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να εξοφλείται σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Αθλητισμός

Ο Θωμάς Μάυρος συνεχίζει να βάζει την υπογραφή του στη ΑΕΚ, καθώς όπως όλα δείχνουν ήρθε σε συμφωνία για την ανάληψης της θέσης τους τεχνικού διευθυντή από τον Βασίλη Τσιάρτα.

Συνέντευξη Τύπου στον Βόλο παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος εξαπέλυσε -όπως αναμένονταν- «επίθεση» κατά πάντων. Στο επίκεντρο της ομιλίας του ήταν οι κ. Μπιτσαξής, Πατέρας, Κούγιας, Γερουλάνος, αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
   
Μία ημέρα πριν ξεκινήσει τις διακοπές του και αφού επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ο Γιώργος Καραγκούνης συναντήθηκε με τον τεχνικό σύμβουλο του Παναθηναϊκού, Κώστα Ελευθεράκη, ο οποίος μετέφερε στον διεθνή μέσο της επιθυμία της διοίκησης της ΠΑΕ να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Οι «πράσινοι» είχαν συνάντηση και με τον εκπρόσωπο του Νίκου Σπυρόπουλου, του οποίου επίσης πρότειναν ανανέωση με πολύ πιο χαμηλές αποδοχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: