14 Ιουνίου, 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ.


Εσπερινός επί τη εορτή του Οσίου Ιερωνύμου ο οποίος αύριο άγει τα ονομαστήρια του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τελείται αυτή την ώρα στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου των κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην περιοχή Μαρσόρη του Δήμου Αυλώνας.

Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, Ελασσώνος κ. Βασιλείου, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Σύρου κ. Δωροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών κ. Γεωργίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Θερμοπυλών κ. Ιωάννη.

Επίσης παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νεοχωρίου κ. Παύλος, Μαραθώνος Μελίτων, Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, Διαυλείας Γαρβιήλ και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου. Στη συνέχεια τελέστηκε αγιασμός των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων, από τον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.Οι υπερσύγχρονες κατασκηνώσεις βρίσκονται εντός των ορίων της μητρόπολης Ιλιου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου Ιερωνύμου, τονίζοντας ότι "σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε τον Άγιο Ιερώνυμο και να εκφράσουμε την αγάπη μας προς το πρόσωπο σας". Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στις κατασκηνώσεις τόνισε ότι "εδώ πρέπει να ειναι ένας χώρος ποιμαντικής λειτουργίας όλη τη χρόνια και όχι μόνο για ενα τρίμηνο. Να είναι ένα εργαλείο στα χέρια της αρχιεπίσκοπής και των ενοριών".

Ενώ μεταξύ άλλων πρόσθεσε: "Πρότυπα στο σχολείο, στην ιεροσύνη, στην πολιτική, στην οικογένεια. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση αυτόν τον καιρό". Επίσης ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε όλους εκείνους που προσεύχονται για εκείνον και ευχήθηκε αυτός ο τόπος να γίνει τόπος συνεργασίας, κάτι που λείπει γενικότερα στην κοινωνία και στο χώρο της εκκλησίας. Τέλος ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί η διενοριακή συνεργασία και να το βάλουν καλά στην καρδιά τους οι ιερείς και το ποίμνιο.

"Αυτό το έργο δεν ειναι του Αρχιεπισκόπου, είναι της Εκκλησίας. Εύχομαι να γίνει το γυμναστήριο για την πνευματική ανάταση των ανθρώπων", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος.







Δεν υπάρχουν σχόλια: