08 Μαΐου, 2012

ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του τόπου επιρρίπτει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κυπριακό πρόβλημα. Διερωτήθηκε, δε, αν υπάρχει ίσιος δρόμος στο δίλημμα και τις παραφωνίες, όπως είπε, που τίθενται για λύση Ομοσπονδίας ή διχοτόμηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στο πρωινό του κήρυγμα πήρε θέση στις παραφωνίες, για να μην φύγουμε, όπως είπε από τη λύση Ομοσπονδίας. ''Κάποιοι λένε τι προτιμούμε; Να φύγουμε από την Ομοσπονδία για να πάμε στη διχοτόμηση; Καλά μόνο κατήφορο και ανήφορο υπάρχει; Ίσιος δρόμος δεν υπάρχει; Αγαπητοί μου δεν έχουμε άνθρωπο να μας βοηθήσει», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Μακαριώτατος κάλεσε την ηγεσία του τόπου να σταματήσει την πολιτική του καλού παιδιού. Έχουμε δικαίωμα να χαράξουμε σωστή πορεία ώστε να βρεθεί λειτουργική και δημοκρατική λύση, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.''Και είναι στα χέρια μας και πρέπει να το καταλάβει ο λαός μας ότι από αυτόν εξαρτάται. Αυτός έχει τη δύναμη. Αυτός ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις και επιτέλους πρέπει να το αντιληφθούμε», πρόσθεσε.

Ο Προκαθήμενος επέκρινε για άλλη μια φορά τη στάση των ΗΕ, της ΕΕ και των ΗΠΑ στο κυπριακό. Η Ευρώπη σκέφτεται πάντοτε συμφεροντολογικά είπε ο Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν ασκούν έστω και τη λίγη πίεση που θα θέλαμε προς την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: