28 Μαΐου, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ.


Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στην φημισμένη Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης όπου φυλάσσονται τα τιμία λείψανα της Αγίας Ματρώνας. Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος κατευθύνθηκε στο παρεκκλήσι όπου βρίσκεται η λάρνακα της Αγίας, όπου προσκύνησε και τέλεσε σύντομη παράκληση.Καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο η Ηγουμένη, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σας καλωσορίζουμε σήμερα στην Ιερά Μονή μας, όπου εδώ φυλάσσεται το τίμιο σώμα της θαυματουργής Αγίας Ματρώνας». «Μας συγκίνησε ιδιαίτερα ότι στο πρόγραμμα σας, συμπληρώσατε και το μοναστήρι μας, στο οποίο όπως βλέπεται η ροή των προσκυνητών δεν σταματάει μέχρι το βράδυ», συνέχισε η Καθηγουμένη. Αμέσως μετά η Ηγουμένη προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο μια εικόνα της Αγίας, καθώς και λουλούδια από την λάρνακα της. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τόνισε ότι «είναι μεγάλη η χαρά τόσο η δική μου όσο και της συνοδείας μου, που προσκυνήσαμε την λάρνακα της Αγίας».

«Ήδη στην Ελλάδα η Αγία Ματρώνα είναι πολύ γνωστή και τιμάται από τους Έλληνες, καθώς και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπάρχει η εικόνα της», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος. Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε: «Εύχομαι σε εσάς και τις μοναχές, να σας καθοδηγεί η Αγία στον δρόμο της Αγιότητας που βάδισε η ίδια».

Τέλος ο Προκαθήμενος προσέφερε στην Γερόντισσα, ένα σταυρό ευλογίας για την Ιερά Μονή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: