28 Μαΐου, 2012

«ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ»!

 
 
«ΟΠΟΙΟΣ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, πρέπει να πάει στη χώρα. Αυτό κάνουμε κι εμείς!». Το είπε ο γερμανός διευθυντής του στην κλειστή εκδήλωση για τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Ιδρύματος Φρίντριχ Εμπερτ στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ άδικο ο Ρόλαντ Σμιτ. Από λόγια οι Ευρωπαίοι και δη οι Γερμανοί πάνε καλά. Στα έργα υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς συχνά δεν έχουν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

ΕΞΟΥ ΚΑΙ το θινκ-τανκ των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι το πρώτο που ξαναπιάνει δουλειά στην Αθήνα ύστερα από απουσία μιας δεκαετίας. Μου λένε ότι ο διευθυντής του Ιδρύματος είπε κι άλλα. Θυμήθηκε την υπογραφή της συμφωνίας για τη διεύρυνση της ΕΕ στη Στοά του Αττάλου. Και παραδέχτηκε τις αδυναμίες του κοινού νομίσματος σημειώνοντας ότι «δεν είναι συμβατό με την εθνική κυριαρχία, γι' αυτό πρέπει να πάμε σε υποχωρήσεις στην εθνική κυριαρχία»...

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ στην εκδήλωση μου μεταφέρει και άλλα ενδιαφέροντα. Οπως η ομιλία της αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Ελκε Φέρνερ. Η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα του Μνημονίου είναι τόσο σκληρά που ούτε στη Γερμανία δεν θα περνούσαν!

ΣΤΟ ΣΟΥΑΡΕ υπήρχε και ελληνική συμμετοχή. Μίλησε η Αννα Διαμαντοπούλου, ως εκπρόσωπος του Βαγγέλη Βενιζέλου. Είπε ότι στην Ελλάδα πρέπει να αναγεννήσουμε τη ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία και τσιτάρισε Γκράμσι: ότι όταν το παλιό πεθαίνει, μέχρι να έρθει το καινούργιο, το ενδιάμεσο είναι η εποχή των τεράτων. Πιστεύω ότι αποτυπώνει εύγλωττα το δράμα που ζούμε.

ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ο Γιάννης Παναγόπουλος μίλησε για εποχή των άκρων. Και συμπέρανε ότι ζούμε τη δική μας Βαϊμάρη. Το κακό για μας, προσθέτω εγώ, είναι ότι δεν το έχουμε καταλάβει...

ΤΟ ΚΛΟΥ είναι ότι ο διευθυντής του Ιδρύματος στην Αθήνα είναι Ελληνας. Για την ακρίβεια, γιος ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία.

Βοήθεια

«ΕΙΡΗΝΙΚΗ» επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί, ως γνωστόν, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Λέω «ειρηνική», γιατί έτσι αποκαλείται η επίσκεψη που είθισται να πραγματοποιεί σε όλες τις Εκκλησίες ένας Αρχιεπίσκοπος μετά την εκλογή του. Ο Ιερώνυμος συνδύασε την επίσκεψη με την εορτή του Αγίου Κυρίλλου, συνώνυμου του Πατριάρχη Μόσχας. Ο οποίος και ήταν παρών στη συνάντηση που είχε ο Ιερώνυμος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 20 λεπτά, αλλά πληροφορούμαι ότι κράτησε 40. Δεδομένου ότι το Κρεμλίνο ποτέ δεν σπάει το πρωτόκολλο, είμαι σίγουρος ότι υπήρχε σοβαρός λόγος γι' αυτή την εξαίρεση...

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ είναι ότι το Πατριαρχείο Μόσχας και η ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας για την ανθρωπιστική και κοινωνική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του ελληνικού πληθυσμού. Η Ρωσική Εκκλησία βάζει πλάτη. Ρούβλια δηλαδή.

Χ.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ – ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ 26/5/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: