16 Μαΐου, 2012

ΤΟΝ ... ΚΙΝΕΖΟ ΕΚΑΝΕ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!!!


Ξέχασε να αναφέρει ποιος οδήγησε τη χώρα 
σε τούτη τη συμφορά!

Τον ... Κινέζο έκανε ο Κ.Σημίτης και μάλιστα στην Πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, όπου χαρακτήρισε καταστροφική μια πιθανή έξοδό μας από το Ευρώ!

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ξέχασε να πει στους Κινέζους, ότι η Γερμανόφιλη πολιτική του, έφερε τη χώρα στο σημείο που είμαστε σήμερα, όπως επίσης, ότι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του, βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της Φυλακής και μάλιστα οικογενειακώς!

«Δεν τίθεται ερώτημα αν πρέπει να ανήκουμε στην Ευρωζώνη. Η ιδέα της επιστροφής στη δραχμή είναι μια ιδέα η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανέφερε ο κ. Σημίτης, προσθέτοντας ότι «είναι μία συζήτηση χωρίς λογική» αυτή που γίνεται για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Σχολιάζοντας απόψεις «ειδικών» ότι σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας θα έπρεπε να κλείσουν οι τράπεζες για τουλάχιστον τρεις μήνες -για όσο διάστημα θα γίνονταν οι προετοιμασίες, περιλαμβανομένης της εκτύπωσης νέου νομίσματος- ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε: «Είναι ανοησία ότι θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες για τρεις μήνες. Αν κλείσουν περισσότερο από τρεις μέρες, θα υπάρξει επιδρομή στις τράπεζες».

Βεβαίως, ο καθηγητής οικονομικών Κ.Σημίτης, δεν ανέφερε καν ότι η χώρα μας παγιδεύτηκε στην πολιτικής της Γερμανίας με δική του ευθύνη καθώς και με του αδελφού του που ήταν μεγάλο στέλεχος του κόμματος που κυβερνούσε τότε την Γερμανία!

Ξέχασε να αναφερθεί στο swap της Goldman Sachs όπως ξέχασε να μιλήσει για το «ιππικό» του χρηματιστηρίου που κατασπατάλησε τα ρευστά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών ταμείων στον τζόγο του … ράλι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση της Cosco και το λιμάνι του Πειραιά δεν είπε τίποτα απολύτως στους Κινέζους, γιατί τότε μπορεί να κυβερνούσε το κόμμα του, αλλά ήταν κάποιος άλλος … Πρωθυπουργός!

Και τι δεν ξέχασε ο Κ.Σημίτης! Ο οποίος όταν δεν βρίσκεται στη Κίνα, παραχωρεί συνεντεύξεις παρέα με τον mr IOBE, Γιάννη Στουρνάρα, δε διεθνή έντυπα, γιατί γνωρίζει καλά, ότι εδώ στην Ελλάδα, που να βρει ακροατήριο να μιλήσει! Και παραδίδει μαθήματα … αυτοκαταστροφής, εκεί όπου δεν τον γνωρίζουν!

Πάντως ο Σημίτης, αφού έκανε τον Κινέζο και σε πολλά άλλα ζητήματα, καθησύχασε τους ... Κινέζους λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ και ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας προσπαθούν με μία «συγκεκριμένη λογική» να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με την ΕΕ.

Οπότε, οι Κινέζοι μετά από αυτό … ηρέμισαν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: