17 Μαρτίου, 2012

ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΛΙΟΣ



Οι εκτάσεις που διακατέχονται από την Εκκλησία της Ελλάδος, εξαιρούνται ρητώς από τη νομοθετική διάταξη, που επιτρέπει στο κράτος να αποβάλει τους παρανόμως διακατέχοντες ακίνητα του δημοσίου για τις ανάγκες του προγράμματος ΗΛΙΟΣ, σύμφωνα με τροποποίηση που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η διάταξη για τη δυνατότητα αποβολής, η οποία έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, αφορά μόνο τους παρανόμως διακατέχοντες, στους οποίους δεν ανήκει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Παρ΄ όλα αυτά και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, ο υπουργός προχώρησε στη νομοτεχνική βελτίωση των σχετικών διατάξεων και ρητά πλέον αναφέρεται ότι εξαιρείται από αυτήν τη διαδικασία η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν σχετίζεται με τη Μονή της Πεντέλης, η οποία, αν καταθέσει αίτημα, τότε αυτό θα εξεταστεί.

Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας έσπευσε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, «να μη φέρει αιφνιδιαστικά καμία διάταξη, που να αφορά θέμα επένδυσης της Εκκλησίας της Ελλάδος σε φωτοβολταϊκά, αν δεν προηγηθεί διεξοδική συζήτηση στη Βουλή».

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι βουλευτές διερευνούν τις δυνατότητες για την προώθηση διακομματικής τροπολογίας, που θα ανοίγει το δρόμο στην Εκκλησία να επενδύσει σε φωτοβολταϊκά, μετά από σύναψη σχετικής σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: