08 Μαρτίου, 2012

ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ «ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ



ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ» 
ΣΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι έγιναν φιλότιμες προσπάθειες για τη συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας, ωστόσο, όπως είπε, «μία δαιμονιώδης γραφειοκρατία έκανε τις προσπάθειες αναποτελεσματικές» Η χώρα μας βρίσκεται σε δοκιμασία. Ο πολιτισμός μας, η εθνική μας υπερηφάνεια να μην καταντήσουν είδη εν ανεπαρκεία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αιχμές για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας άφησε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μιλώντας χθες στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος που ξεκίνησε χθες τις εργασίες της. Στην εισήγησή του έκανε λόγο για «αδιαφορία», «δαιμονιώδη γραφειοκρατία» και «παραγοντισμό ασήμαντων λειτουργών», εκφράζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τη δυσαρέσκειά του για τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι έγιναν φιλότιμες προσπάθειες για τη συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας, διευκρινίζοντας ότι υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα που ενίσχυσαν την προσπάθεια της συνεργασίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι το γενικότερο κλίμα ήταν αδιάφορο.

Πυρά από Ιερώνυμο για «αδιαφορία» της Πολιτείας

«Μία δαιμονιώδης γραφειοκρατία και ο παραγοντισμός ασήμαντων λειτουργών που μάλλον δυσκολεύουν παρά εξυπηρετούν έκαμαν τις προσπάθειες αναποτελεσματικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχιεπισκοπή είχε εκφράσει προ ημερών τη δυσαρέσκειά της για τα προσκόμματα που συνάντησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος το θέμα των φωτοβολταϊκών, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ξεκάθαρο, καθώς ανήκει στην Ι.Μ. Πεντέλης.

Θέσεις εργασίας 

Επιπλέον διευκρίνιζε ότι το έργο προβλέπει «αναδάσωση έκτασης 20.000 στρ. Ενώ τα φωτοβολταϊκά προβλέπεται να τοποθετηθούν σε άγονη και βραχώδη έκταση 3.500 στρ.». Επίσης η Αρχιεπισκοπή συνέδεε το έργο με τις συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης και υψηλών ποσοστών ανεργίας, αναφέροντας ότι θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας την πρώτη πενταετία, εκ των οποίων οι 200 μόνιμες.

Παράλληλα, στην εισήγησή του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε σε ενότητα τους ιεράρχες τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας προδότης, ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε δοκιμασία. Ο πολιτισμός μας, η εθνική μας υπερηφάνεια να μην καταντήσουν είδη εν ανεπαρκεία» είπε και συνέχισε: «Η Εκκλησία πάντοτε διά μέσου των αιώνων συνδεδεμένη με την ιστορία αυτού του τόπου στάθηκε πλάι του, έστω και αν πολλάκις αγνοήθηκε, περιφρονήθηκε, αδικήθηκε και είδε τον εαυτό της να εκτοπίζεται στο περιθώριο». Ο κ. Ιερώνυμος, παράλληλα, τόνισε πως «η άσχημη εικόνα της πατρίδος μας πρέπει να μας διδάξει όλους μέσα στον χώρο αυτό να μην επιτρέψουμε να εισβάλουν και στο σώμα μας διχαστικά δαιμόνια».

Τέλος, τους ζήτησε να δείξουν «προσοχή στις μισές αλήθειες που κυκλοφορούν», καθώς, όπως κατέληξε στην εισήγησή του, «μέσα σ' αυτό τον ανταγωνιστικό αγώνα δεν λείπουν προσπάθειες που με ένα φασιστικό τρόπο φιλοδοξούν να ''διορθώσουν'' και να ''σώσουν'' την Εκκλησία».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 8/3/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: