17 Φεβρουαρίου, 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΗΝΥΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
Για πρώτη φορά ένας Αρχιεπίσκοπος τίμησε με την παρουσία του την πίτα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, επικυρώνοντας την αγαστή συνεργασία των κυνηγών με την Εκκλησία. Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη και ιδιαιτέρως σεμνή τελετή έδωσαν τα χέρια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Νίκος Παπαδόδημας και ο πρόεδρος της Δ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Νίκος Σταθόπουλος, επικυρώνοντας τη συνεργασία τους για την αρωγή των κυνηγών στις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επ' ευκαιρία της κοπής της διπλής πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Οι κυνηγοί, που αποτελούν μια τεράστια κοινωνική μερίδα η οποία απαριθμεί περισσότερες από 250.000 οικογένειες οε όλη τη χώρα, έγιναν  αποδέκτες του θερμού λόγου και των ευχαριστιών του Μακαριωτάτου για την υποστήριξή τους. Ο Μακαριώτατος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τον συγκίνησε ιδιαιτέρως η πρωτοβουλία των κυνηγών να συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις υπέρ των αστέγων και αρρώστων συνανθρώπων μας. Ο κ. Παπαδόδημας διευκρίνισε ότι οι κυνηγοί φιλοδοξούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν να γίνουν αρωγοί με μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρουχισμού και με την ενεργοποίηση όλου του ανθρωπίνου δυναμικού και των μηχανοκίνητων μέσων που διαθέτουν, ώστε η Αρχιεπισκοπή να συνεχίσει απρόσκοπτα το αξιέπαινο έργο της.

Ο Αρχιεπίσκοπος καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους κυνηγούς όταν προσέφερε ένα μικρό μοναστήρι στη Βοιωτία για να πίνουν καφέ οι θηρευτές μετά το κυνήγι τους, αλλά και όταν τους έδωσε την πληροφορία ότι ο τόπος που ήταν για πολλά χρόνια μητροπολίτης έχει πληθώρα θηραμάτων και ειδικά... λαγών!


Δεν υπάρχουν σχόλια: