10 Φεβρουαρίου, 2012

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Δραστικές αλλαγές, που ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, επέρχονται στις εργασιακές σχέσεις από τα μέτρα του νέου Μνημονίου, για τα οποία υπήρξε συμφωνία στη χθεσινή σύσκεψη Παπαδήμου-αρχηγών. Το ανησυχητικό είναι ότι αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, η τρόικα θα δώσει νέες οδηγίες στο τέλος του χρόνου για ακόμη πιο επώδυνες παρεμβάσεις. Ηδη η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα για Παρασκευή και Σάββατο και παράλληλες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, ενώ το ΠΑΜΕ ξεκινάει τις συγκεντρώσεις από σήμερα. Παράλληλα παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού Τομέα της ΝΔ, ο Γιάννης Μανώλης, εξαιτίας του «ναι» στα μέτρα από τον κ. Σαμαρά.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Μανώλης, αφού αποχαιρέτισε τους συνεργάτες του, έκανε μία δήλωση, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Σαμαρά. «Αποχωρώ μετά από πολλά χρόνια, οι καρέκλες δεν σημαίνουν τίποτε. Δεν μπορώ να στηρίξω τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα. Θέλω να είμαι απέναντι, δεν μπορώ να είμαι γραμματέας συνδικαλιστικού και να είμαι στο πεζοδρόμιο». Απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά είπε: «Έκανε μεγάλο λάθος μετά από δύο χρόνια σωστής στάσης να υπογράψει τα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό την ελληνική κοινωνία».

Πάντως, ο κ. Μανώλης είπε στους συνεργάτες του, που τον ρώτησαν, να μην παραιτηθούν μαζί του αλλά να πράξουν όπως τους υποβάλλει η συνείδησή τους. Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης ανέφερε πως «έχω δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω μέτρα που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα την μείωση του κατώτερου μισθού, διότι αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν σχετίζονται με το πρόβλημά μας αλλά επιπλέον θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: