17 Ιανουαρίου, 2012

ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ AΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.

Ο Μακαριώτατος, προσκύνησε την στολισμένη εικόνα του Αγίου στην είσοδο του Ναού και ευλόγησε τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Αμέσως μετά τέλεσε την ακολουθία της Αρτοκλασίας, ενώ μίλησε προς τους πιστούς για τον ιστορικό βίο του Αγίου και για το απολυτίκιο που έχει τόσο πλούσια λόγια για τον Άγιο Αντώνιο.
Στον λόγο του ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για την σημερινή δυσκολία των ανθρώπων αλλά και για την βαρύτητα που έχει ένας Άγιος, όπως ο Άγιος Αντώνιος που είναι παράδειγμα προς μίμηση. «Η Εκκλησία δεν βλέπει τον τόπο που έζησε ένας Άγιος αλλά τον τρόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος σχολιάζοντας την ζωή του Αγίου. Μιλώντας για τον χαρισματικό άνθρωπο και για το πώς πρέπει να είναι είπε: «Εκεί που συναντιούνται η ανθρώπινη σοφία και η σοφία του Θεού γίνετε το θαύμα, εκεί είναι ο χαρισματικός άνθρωπος»
Ενώ έκανε λόγο για τις σημερινές δυσκολίες δίνοντας ως παράδειγμα τον χαρακτηριστικό βίο του Ασκητή της ερήμου: «Ο Άγιος Αντώνιος μας δείχνει πώς να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μας όχι μέσα στον κόσμο αλλά μέσα στην έρημο» «Ας φύγουμε απόψε από αυτό το χώρο προσκυνώντας την εικόνα του Αγίου και παρακαλώντας τον, να μας δώσει δύναμη να οδηγηθούμε κοντά στον Χριστό» κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: