01 Φεβρουαρίου, 2011

ΕΣΧΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

image

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙΡΟΥ:

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΑΩΔΗΣ

Στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ALTER και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε σήμερα (31.01.2011) ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος.

Μιλώντας για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίας ημέρες στην Αίγυπτο, ο κ. Νικόδημος είπε: «δεν υπάρχει αστυνομία ιδίως εδώ πέρα που βρισκόμαστε εμείς που είμαστε πίσω από το κέντρο, από την πλατεία Ταχρίρ όπου είναι και το κέντρο των διαδηλώσεων. Δεν υπάρχει ούτε καν στρατός».

«Υπάρχουν όμως ομάδες περιφρούρησης και αυτό είναι που μας καθησυχάζει» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας είπε πως «Κυκλοφορούν άνθρωποι, κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Βέβαια ακούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά μπλόκα και υπάρχουνε μπλόκα όχι μόνο από το στρατό, αλλά από τις ομάδες περιφρούρησης οι οποίες ευτυχώς που υπάρχουν και διασώζουν αυτή τη στιγμή και τις περιουσίες των ανθρώπων, αλλά διασωζόμαστε κι εμείς κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους περιφρούρησης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι αυτοί, οι περιφρουρητές, και το Πατριαρχείο μας φρουρούν και το Μοναστήρι μας εδώ του Αγίου Γεωργίου και τις Εκκλησίες μας».

«Οι άνθρωποι έχουν πάρει στα χέρια τους την τύχη τους εδώ» σημείωσε ο κ. Νικόδημος, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλουν όλοι προκειμένου να πείσουν ότι η κατάσταση είναι μεταβατική και ότι δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. «Ελπίζουμε στο καλύτερο και εδώ ο ένας δίνει κουράγιο και υπομονή στον άλλον» κατέληξε.

ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ

image

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου συνέβη ένα τραγικό γεγονός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με το όποιο ασχολήθηκαν όλα τα Μ.Μ.Ε.:

«Σύσσωμη ή διεθνής κοινότης κατεδίκασε την πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία Κοπτών της Αλεξανδρείας, πού στοίχισε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 79 και επισκίασε την έλευση του Νέου Έτους. Ή έκρηξη έγινε έξω από την εκκλησία την ώρα πού εκατοντάδες πιστοί προσήρχοντο στον ναό.

Σημειώνεται πώς οι Χριστιανοί αποτελούν το 10% των 80 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου» («Εστία 3-1-2001).Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασαν επωνύμως τόσο οι πολιτικοί όσο και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες ανά τον κόσμο, αλλά ή ανασφάλεια πού αισθάνονται τα μέλη των χριστιανικών μειονοτήτων στις μουσουλμανικές χώρες δεν καταλαγιάζει.

Χαρακτηριστικά εγράφη στον Τύπο: «Οι εκπρόσωποι της κοινότητας των Κοπτών (...) υποστηρίζουν ότι δεν αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες από τούς μουσουλμάνους» («Καθημερινή» 4-1 2011).

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιασθεί τα κρούσματα επιθέσεων φανατικών μουσουλμάνων εναντίον χριστιανικών κοινοτήτων, ιδίως στη Μέση και στην Άπω Ανατολή.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ηγέτες των ισλαμικών χωρών δεν μπορούν να συγκρατήσουν την έξαρση του θρησκευτικού φανατισμού, ό όποιος μόνο δεινά επισωρεύει στους λαούς. Παράλληλα οι ηγέτες των άλλοτε λεγομένων χριστιανικών κρατών αρκούνται μάλλον σε φραστικούς αφορισμούς εναντίον των φανατικών μουσουλμάνων, οι όποιοι εργάζονται συστηματικά για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και τον κατατρεγμό των Χριστιανών, όπου μπορούν.

Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά και τούς δικούς μας πολιτικούς άρχοντες, οι όποιοι άνοιξαν το δρόμο για την ανέγερση επιβλητικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, με χρήματα μάλιστα του ορθοδόξου ελληνικού λαού...

Το μνημόνιο όπως είναι πραγματικά

image

Αγαπητοί Αναγνώστες του blog

Σήμερα έλαβα ένα email από ένα φίλο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Σας παραθέτω το email όπως είναι: Ανεβασα τη Συμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστες εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω! Ειναι η Διαθηκη της Ελλαδας που υπεγραψαν και που ποτε δεν προκειται να την ακουσετε απο τα μεγαλα καναλια.

Είναι τεράστιο (120 τόσες σελίδες)

Αν δεν αντέχετε να το διαβάσετε, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω σχόλια.

Εαν προβληθει, το σιγουρο ειναι οτι θα προβληθει παραφρασμενη για οφελος των προδοτων που ψηφισαμε. Γι αυτο, φροντισαμε να αποσταλει ολοκληρωμενη απο… Ελληνες πολιτες στους Ελληνες πολιτες…

Διοτι και Νου εχουμε, και κριση. Αυτην την στιγμη φευγουν απο διαφορα σημεια του πλανητη email μεσω facebook, αλλα και απλων λογαριασμων (hotmail, googlemail) με την προδοτικη συμφωνια που υπεγραψαν κατω απο το τραπεζι και χωρις να ρωτησουν κανεναν οι κυβερνωντες.

Οσο περιληπτικα μπορω, θα βοηθησω να αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του ‘δημοσιου χρεους’ και της ‘πτωχευσης’. Εμεις ‘οι ανθρωποι του μοχθου’, οπως μας χαρακτηριζει ο κ. Παπανδρεου, πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.

Εχουμε και λεμε λοιπον…

—σελ. 119. ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεται ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το… χρέος της…

Γι’ αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!

—σελ. 129.παρ. 13, υποπαρ.1 Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του. Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!

Γιατί η Γερμανία, θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα της Ελλάδος.

—σελ.129.παρ.14, υποπαρ.1. Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.

—σελ. 121.παρ.5.Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ+2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (!)—σελ. 123 Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

σελ.130,παρ.15 κ σελ.140, παρ.5. Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης.

Χούντα έχουμε και θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης;

O υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός, για να εκταμιεύεται το δάνειο; Oύτε ψήφιση στη βουλή, ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση;

—σελ. 123, παρ.5.Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές, αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!

Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά στην εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία.

ΤΑ ΕΠΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

1. Γενικά
α. Το νόημα των Μυστηρίων
Η ανθρώπινη φύση μετά το προπατορικό αμάρτημα «εξαγριώθηκε» και έγινε «ακανθώδης» όπως τα άγρια δέντρα. Για την «ημέρωση» της βλάστησε η «ράβδος (= βλαστός) εκ της ρίζης Ιεσσαί και ανθός εκ της ρίζης» (Ησ. ια’, 1), ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός και έγινε «βλαστός» αισθητός, για να εξημερώσει με αισθητό τρόπο τους αισθητούς ανθρώπους.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο Άγιος Τρύφων. Την ημέρα αυτή απεδήμησε εις Κύριον ο Αγιος Τρύ­φων, ο οποίος γεννήθηκε στην Λάμψακον της Φρυγίας. Ο Αγιος είχε την δύ-ναμι της θεραπείας πολλών ασθενειών και εθεράπευσε την κυρίαν του αυτο­κράτορα Γορδίου. Αλλά επί αυτοκράτορα Δεκίου κλήθηκε από τον τότε διοικη­τή της Φρυγίας να αρνηθή τον Χριστόν. Ο Αγιος Τρύφων με την όλη ευγλωτ-τία κατετρόπωσε τον διοικητή, αλλά εβασανίσθη από αυτόν και τέλος παρέδω­σε το πνεύμα εις τον Κύριον.

2) Ο νεομάρτυρας Αναστάσιος, εμαρτύρησεν στο Ναύπλιον το 1655, απεκε-φαλισθείς από τους Αγαρηνούς.

3) Ο άγιος Πέτρος. Νέος έγινε μοναχός και δια την πίστι του έλαβε την χάριν από τον Θεόν και έκανε πολλά θαύματα. Απεδήμησε ειρηνικά εις Κύ­ριον.

4) Ο Άγ. Βενδιμιανός, ήτο μοναχός και απεδήμησε ειρηνικά εις Κύριον.

5) Ο ομολογητής Βασίλειος, ήταν από Αθήνα και διεκρίθη σαν Αρχιεπί­σκοπος Θεσσαλονίκης.

6) Ο Άγιος μάρτυρας Θείων, φονεύθηκε με τα ξίφη μαζί με δυο παιδιά.

7) Ο άγιος Καρίων. Απέθανε μαρτυρικά.

8) Οι άγιοι μάρτυρες Σάτυρος, Ρευκάτος, Σατορνίλος, Σεκούνδος, σφάγη-σαν από τους απίστους Περπέτουα και Φιλικητάτη οι οποίες φονευθησαν από αγρία δάμαλι. 9) Ο Άγιος Τιμόθεος ο Ομολογητής.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1806 πλησίον της Δημητσάνας γίνεται σφο­δρά μάχη μεταξύ Κολοκοτρωναίων και Τούρκων. Σ' αυτήν φονεύονται οι Κο-λοκοτρωναίοι (συγγενείς του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη) και πολλοί σύντροφοι των.

Το 1832 οι αντιπρόσωποι των μεγάλων δυνάμεων εκλέγουν τον Όθωνα Βα­σιλέα των Ελλήνων.

Το 1862 Γίνεται στάσι των στρατιωτικών στο Ναύπλιον.

Το 1913 συνεχίζεται ο αγώνας του ελληνικού στρατού για την ελευθέρωσιν της Ηπείρου.

Το 1920 ο στρατός της Ελλάδας στη Μ. Ασία δέχεται επιθέσεις από Τούρ­κους.

Το 1921 στο μέτωπο Μ. Ασίας σημειώνεται δράσις πυροβολικού και περι­πόλων.

Το 1922 Η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δέχεται επιθέσεις τουρκικών α­ποσπασμάτων.

Το 1941 Οι ελληνικές δυνάμεις στην Αλβανία αποκρούουν ιταλικές επιθέ­σεις.