01 Φεβρουαρίου, 2011

ΕΣΧΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

image

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙΡΟΥ:

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΑΩΔΗΣ

Στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ALTER και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε σήμερα (31.01.2011) ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος.

Μιλώντας για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίας ημέρες στην Αίγυπτο, ο κ. Νικόδημος είπε: «δεν υπάρχει αστυνομία ιδίως εδώ πέρα που βρισκόμαστε εμείς που είμαστε πίσω από το κέντρο, από την πλατεία Ταχρίρ όπου είναι και το κέντρο των διαδηλώσεων. Δεν υπάρχει ούτε καν στρατός».

«Υπάρχουν όμως ομάδες περιφρούρησης και αυτό είναι που μας καθησυχάζει» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για την απαγόρευση της κυκλοφορίας είπε πως «Κυκλοφορούν άνθρωποι, κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Βέβαια ακούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά μπλόκα και υπάρχουνε μπλόκα όχι μόνο από το στρατό, αλλά από τις ομάδες περιφρούρησης οι οποίες ευτυχώς που υπάρχουν και διασώζουν αυτή τη στιγμή και τις περιουσίες των ανθρώπων, αλλά διασωζόμαστε κι εμείς κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους περιφρούρησης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι αυτοί, οι περιφρουρητές, και το Πατριαρχείο μας φρουρούν και το Μοναστήρι μας εδώ του Αγίου Γεωργίου και τις Εκκλησίες μας».

«Οι άνθρωποι έχουν πάρει στα χέρια τους την τύχη τους εδώ» σημείωσε ο κ. Νικόδημος, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλουν όλοι προκειμένου να πείσουν ότι η κατάσταση είναι μεταβατική και ότι δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. «Ελπίζουμε στο καλύτερο και εδώ ο ένας δίνει κουράγιο και υπομονή στον άλλον» κατέληξε.

ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ

image

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου συνέβη ένα τραγικό γεγονός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με το όποιο ασχολήθηκαν όλα τα Μ.Μ.Ε.:

«Σύσσωμη ή διεθνής κοινότης κατεδίκασε την πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία Κοπτών της Αλεξανδρείας, πού στοίχισε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 79 και επισκίασε την έλευση του Νέου Έτους. Ή έκρηξη έγινε έξω από την εκκλησία την ώρα πού εκατοντάδες πιστοί προσήρχοντο στον ναό.

Σημειώνεται πώς οι Χριστιανοί αποτελούν το 10% των 80 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου» («Εστία 3-1-2001).Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασαν επωνύμως τόσο οι πολιτικοί όσο και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες ανά τον κόσμο, αλλά ή ανασφάλεια πού αισθάνονται τα μέλη των χριστιανικών μειονοτήτων στις μουσουλμανικές χώρες δεν καταλαγιάζει.

Χαρακτηριστικά εγράφη στον Τύπο: «Οι εκπρόσωποι της κοινότητας των Κοπτών (...) υποστηρίζουν ότι δεν αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες από τούς μουσουλμάνους» («Καθημερινή» 4-1 2011).

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιασθεί τα κρούσματα επιθέσεων φανατικών μουσουλμάνων εναντίον χριστιανικών κοινοτήτων, ιδίως στη Μέση και στην Άπω Ανατολή.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ηγέτες των ισλαμικών χωρών δεν μπορούν να συγκρατήσουν την έξαρση του θρησκευτικού φανατισμού, ό όποιος μόνο δεινά επισωρεύει στους λαούς. Παράλληλα οι ηγέτες των άλλοτε λεγομένων χριστιανικών κρατών αρκούνται μάλλον σε φραστικούς αφορισμούς εναντίον των φανατικών μουσουλμάνων, οι όποιοι εργάζονται συστηματικά για την εξάπλωση της τρομοκρατίας και τον κατατρεγμό των Χριστιανών, όπου μπορούν.

Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά και τούς δικούς μας πολιτικούς άρχοντες, οι όποιοι άνοιξαν το δρόμο για την ανέγερση επιβλητικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, με χρήματα μάλιστα του ορθοδόξου ελληνικού λαού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: