07 Δεκεμβρίου, 2011

Η ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΟΜΙΕΣ

Εγώ και ο Αρχιεπίσκοπος
Απάντηση σε επιστολή και ξεκαθάρισμα χωρίς υποσημειώσεις

Είχα την τύχη να γνωρίσω ΟΛΟΥΣ τους Αρχιεπισκόπους μετά το 1956. Είτε ως συντάκτης της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», είτε αργότερα δια μέσω των «Νέων Ανθρώπων». Γνώρισα, όσο μπορούσα, τους χαρακτήρες, τον τρόπο που σκέπτονταν, γιατί έλεγαν με πείσμα ΟΧΙ και άλλες φορές με το ίδιο πείσμα ΝΑΙ. Ο Καθένας είχε τον κόσμο του. Την δική του άποψη για εκκλησιαστικά και ΜΗ πράγματα και πρόσωπα του Τόπου. Και ακόμη για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για τον Πάπα, για τα Πατριαρχεία. Αλλά γι' αυτά θα γράψω άλλη φορά.

ΣΗΜΕΡΑ θέλω να απαντήσω στην επιστολή του καλού αναγνώστη της «Ε.Ω.» κ. Χάρη Βασιλειάδη, ιατρού, καθηγητού Πανεπιστημίου στην Αμερική, που μεταξύ πολλών άλλων για τα Εκκλησιαστικά μας θέματα και προβλήματα μου γράφει: «Πολύ υπερασπίζεστε τον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, τον οποίο δεν καλοδεχτήκατε και τόσο καλά όταν έφτασε στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Υπάρχει απάντηση;». Υπάρχει κύριε Καθηγητά. Και είναι ΔΙΑΦΑΝΗ, ΞΑΣΤΕΡΗ, ΑΠΛΗ, ΣΤΑΡΑΤΗ. Οτι υπήρξα φίλος και για πολλά χρόνια συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου είναι γνωστό. Ακόμη, φίλος και του μακαριστού Σεραφείμ.

Την ΝΙΚΗ του κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ δεν μπορώ να πω ότι την καλοδέχτηκα. Υπήρξα και είμαι φίλος με τον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο ο οποίος υπήρξε πνευματικός του πατέρα μου, αλλά και σε μένα στάθηκε δίπλα, όταν άλλοι και άλλοι το έβαλαν στα πόδια! Γνωστά και αυτά.

Αλλά ξεχώρισα ΔΥΟ μεγάλες πράξεις, Λεβέντικες,
Αντρίκειες, του σημερινού Αρχιεπισκόπου.

Υπήρξα υποστηρικτής του Χριστόδουλου για τον θρόνο και μάλιστα ΑΚΡΑΙΟΣ. Αδίκησα τότε τον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ από ΛΑΘΟΣ πληροφορίες που αργότερα κατέπεσαν στην Δικαιοσύνη. Και γίνεται η περιπέτειά μου. Και φτάνουν στην Μητρόπολη οι διάφοροι ψάχτες για να βρουν αν τον εκβίασα, όπως τον ανεκδιήγητο πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομο (έτσι έλεγε) για του οποίου τις παρλαπιπιές στο Δικαστήριο ΑΘΩΩΘΗΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!! Και σε ρωτώ κύριε Καθηγητά: - Θα μπορούσε να πει την κακιά του κουβέντα; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. Και αν όχι ευθέως, αφήνοντας όμως κάποια χαραμάδα.

Τι δήλωσε;

- Τιμώ τον κύριο Μιχαλόπουλο και εκτιμώ το Εργο του!

Και πάω παρακάτω.

Γνωστό ότι βασανίζομαι από καρκίνο και τώρα ΔΙΠΛΟ και λίαν προχωρημένο! Ένα πρωινό χτυπά την πόρτα του Νοσοκομείου η προϊσταμένη (ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ).

- Κύριε Μιχαλόπουλε ο Αρχιεπίσκοπος!

Μιλήσαμε, μου έδωσε κουράγιο και δύναμη. Και οφείλω να πω, πως ό,τι κι αν χρειάστηκα ΔΕΝ το αρνήθηκε. Όπως κάποια συνέντευξη και κάποια επιστολή του για την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Ραπτόπουλου για το ΝΟΜΠΕΛ.

Να γιατί νιώθω μια βαθιά υποχρέωση και ευγνωμοσύνη για τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο. Χωρίς βέβαια να διστάσω όταν πρέπει και όπου πρέπει να πω την γνώμη μου ακόμη και αν είναι πικρή!

Αλλά κύριε καθηγητά και παρακάτω: Εγώ ΔΕΝ αντιδικώ με τον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ όπως κάποιοι αρχιερείς που έχουν μονιμότητα στο Εργο της αντιδικίας μαζί του. Που παρουσιάζονται ως ΜΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ως ΜΟΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και ως οι ΜΟΝΟΙ που ΠΟΝΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε. Εγώ χρωστώ αγάπη και σεβασμό στον Αρχιεπίσκοπο. Όπως χρωστώ και κριτική ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ και όπου ΠΡΕΠΕΙ.

ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ  4/12/2011
_______________________

Σχόλιο του blog

Χαιρόμεθα για την μεταμέλεια του κ. Μιχαλόπουλου έστω και καθυστερημένα και συμφωνούμε μαζί του, για την κριτική που γράφει αρκεί αυτή να είναι τίμια!

Voiotosp.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: