23 Δεκεμβρίου, 2011

ΟΙ Η.Π.Α. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ

 
Τις τηλεφωνικές επαφές των Η.Π.Α. με τη Βόρεια Κορέα 
επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η εκπρόσωπος 
του Αμερικανικού ΥΠΕΞ, Βικτόρια Νιούλαντ.

Μιλώντας για το μέλλον των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, η κ. Νιούλαντ εμφανίστηκε συγκρατημένη, τονίζοντας πως η Ουάσινγκτον ελπίζει να επαναλάβει το διάλογο για μια πιθανή βοήθεια σε τρόφιμα προς τη Βόρεια Κορέα. Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πεκίνο με αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα για να συζητήσουν μια πιθανή βοήθεια σε τρόφιμα προς τη χώρα. Η Νιούλαντ επεσήμανε ακόμα ότι υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές τη Δευτέρα μέσω της βορειοκορεατικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Αντιπροσωπείες των νοτιοκορεατών πήγαν στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα επέτρεψε στις νοτιοκορεάτικες αντιπροσωπείες να εισέλθουν στο έδαφός της για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Μεγάλος αριθμός νοτιοκορεατών πολιτών ζητά να του επιτραπεί να εκφράσει τη λύπη του εδώ», γράφει η βορειοκορεατική κυβέρνηση στην επίσημη ιστοσελίδα της. «Εκπρόσωποι διαφόρων φορέων μας, έχουν δεχθεί με σεβασμό όλες τις αντιπροσωπίες που ήρθαν από τη Νότιο Κορέα για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους, ενώ κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στις οδικές αρτηρίες και αεροπορικές μετακινήσεις μέσω της Κεσόγνκ», (πόλης που συνορεύει με τη Νότια Κορέα), συμπληρώνει η Πιονγιανγκ .

Υπόκλιση τρεις φορές την ημέρα 
για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ –Ιλ

Με τον τρόπο αυτό, δείχνουν την πίστη τους στην κομμουνιστική δυναστεία. «Είναι εδραιωμένο στη συνείδηση των Βορειοκορεατών ότι οφείλουν να εκφράζουν τη θλίψη τους με τον ηχηρότερο δυνατό τρόπο όταν ο ηγέτης τους πεθαίνει, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε υποψία για την πίστη τους», εξηγεί ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σογκάνγκ της Σεούλ Κιμ Γιουνγκ - σου. Ο Κιμ Γιουνγκ πήρε συνεντεύξεις από πολλούς βορειοκορεάτες πρόσφυγες σχετικά με το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. «Οι Βορειοκορεάτες γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο δείχνουν τη λύπη τους, τόσο το καλύτερο. Οι τελετές πένθους είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικές και οργανωμένες», εξήγησε.

ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ;

Το ΚΚ Βορείου Κορέας και το ΚΚΕ είναι τα μοναδικά σταλινικά κόμματα στον κόσμο. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, η κ.Αλέκα Παπαρήγα να τιμήσει την μνήμη του Κιμ Γιονγκ-Ιλ; «Χάθηκε ο ήλιος του 21ου αιώνα. Έρχεται όμως ο καινούργιος…». Με αυτά τα λόγια χιλιάδες μεγάφωνα σε ολόκληρη την Βόρειο Κορέα ανήγγειλαν τον θάνατο του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ-Ιλ, μέλους της δυναστείας του αιμοσταγούς Κιμ-Ιλ Σουνγκ, του ανθρώπου που μετέτρεψε την χώρα του σε ένα απέραντο στρατόπεδο. 

Ένα στρατόπεδο που ποτέ δεν πρόκειται να ανοίξει γιατί στηρίζεται από Κίνα και Ρωσία, που το χρησιμοποιούν ως γεωπολιτικό όπλο στις σχέσεις τους με την Δύση και, κυρίως, με τις ΗΠΑ. Εξάλλου, η παρανοϊκή δυναστεία των Σουνγκ φρόντισε να αποκτήσει και πυρηνικά όπλα, τα οποία, με την σειρά τους, είναι η αστείρευτη πηγή πλούτου ενός στρατιωτικού κατεστημένου που κάθεται πάνω σε ένα εκατομμύριο στρατό – αριθμός απίστευτος για μία χώρα 25 εκατομμυρίων κατοίκων οι οποίοι κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα.

Την χώρα αυτή τώρα θα κυβερνήσει ο 27χρονος υιός και «νέος ήλιος του 21ου αιώνα», ο οποίος φημολογείται ότι είναι πιστότατο αντίγραφο όχι τόσο του πατρός του, όσο του αιμοσταγούς παππού του. Είναι έτσι πολύ πιθανόν τα χρόνια που έρχονται η ΝΑ Ασία να γίνει χώρος σοβαρών γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων, με δεδομένη επίσης και την βαθμιαία οικονομική παρακμή των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, από τον βορειοκορεατικό «ήλιο του 21ου αιώνα» πιθανώς να αρχίσει ένα άλλο σκοτάδι…

Κλείνουμε με ένα ερώτημα: Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής του δεύτερου μετά από αυτό της Βορείου Κορέας κομμουνιστικού κόμματος στον κόσμο, θα πάει στην κηδεία του «ήλιου»;


Δεν υπάρχουν σχόλια: