24 Δεκεμβρίου, 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 
Τον Πρωθυπουργό επεσκέφθη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων . Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο διήρκησε περίπου μια ώρα, όπου αντήλλαξαν ευχές και εν συνεχεία συζήτησαν τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν από κοινού Πολιτεία και Εκκλησία.

Μετά την συνάντηση ο Μακαριώτατος εδήλωσε:

«Ανταλλάξαμε ευχές σήμερα με τον κ. Πρωθυπουργό μας, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. Αλλά εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία αυτή για να μιλήσουμε και για άλλα πολλά θέματα όπως αυτά της Εκκλησίας». Επίσης ο Μακαριώτατος τόνισε ότι «τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται σε δύο ομάδες, όπως τα θέματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που είναι τεράστια αυτή την εποχή, καθώς και τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα».

«Για τα θέματα της Αρχιεπισκοπής μιλήσαμε για την κρίση στην γειτονιά, στην οικογένεια, και πως μπορούμε με τις δυνατότητες μας να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους. Για τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος, είπαμε να έρθει μια αντιπροσωπεία μετά τις εορτές Μέλη της Ιεράς Συνόδου για να συζητήσουμε όλοι μαζί τα γενικότερα προβλήματα», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος, ευχήθηκε στον κ. Λουκά Παπαδήμο σ΄αυτή την κρίσιμη ώρα κουράγιο, πολύ δύναμη, υγεία και υπομονή.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «με τον Μακαριώτατο, συζητήσαμε τους τρόπους που μπορεί η Πολιτεία να συνεργαστεί με την Εκκλησία, και να συνδράμει στο έργο της για την αντιμετωπίσει των προβλημάτων της».


Δεν υπάρχουν σχόλια: