04 Δεκεμβρίου, 2011

ΧΩΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α.Μ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ 3/12/2011

 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε εχθές το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου, ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας. Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος στην αρχή στην ομιλίας του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «εντυπωσιάζετε κανείς και συγκινείτε βλέποντας τα πλήθη αυτά των ανθρώπων που οδηγούν απόψε ευλαβικά τα βήματα τους σ’ αυτό τον ευλογημένο χώρο». Υπογράμμισε δε ότι σήμερα έχουμε ανάγκη από πρότυπα, για να τους βάλουμε μπροστά και να πούμε αυτούς θα αντιγράψουμε, αυτούς θα μοιάσουμε.

«Τι λείπει σήμερα από την εποχή μας;  αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Λείπουν τα πρότυπα!», τόνισε σήμερα η ανεργία ανεβαίνει καθημερινά, η ανασφάλεια είναι μέσα στον εαυτό μας και το αύριο δεν το γνωρίζουμε. Ο καθένας από εμάς η γενιά που πέρασε αλλά και η σημερινή, κοιτάει πως θα σώσει τον εαυτό του, πως θα βολευτεί αυτός.

«Τι γίνεται δηλαδή σήμερα; Εκμετάλλευση παντού! Από τι υποφέρουμε σήμερα; Από τους φίλους, που μας έταξαν αλληλεγγύη, που μας είπαν ελάτε να κάνουμε ένα καινούργιο κόσμο, ελάτε να φτιάξουμε μια καινούργια Ευρώπη, ελάτε να είμαστε όλοι αδέλφια για να προχωρήσουμε όπως θέλησαν αυτοί που έφτιαξαν την Ευρώπη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.
  
«Ποια Ευρώπη όμως; διερωτήθη ο Μακαριώτατος. Η Ευρώπη που είπε δεν έχουμε καμία σχέση με τον Χριστιανισμό, ο Χριστός δεν έχει τίποτε για εμάς, εμείς είμαστε υπεράνθρωποι. Τι έκαναν αυτοί οι υπεράνθρωποι; Έκαψαν τους ανθρώπους και τους έκαναν σαπούνια….»

 Καταλήγοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ετόνισε με έμφαση, «Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να αγωνιστούμε και θα νικήσουμε, δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, το επαναλαμβάνω θα νικήσουμε! Αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές δυσκολίες και έχει νικήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: