29 Νοεμβρίου, 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: "Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ"

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη είχε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε τις πύλες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής λίγο πριν τις 10 το πρωί και αμέσως έγινε δεκτή από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, όπου την οδήγησε στο γραφείο του Μακαριωτάτου.

Ο Αρχιεπίσκοπος την δέχτηκε εγκάρδια και την καλωσόρισε στην Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική όμως τα θέματα ήταν ποικίλης ύλης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που διήρκησε περίπου 40 λεπτά η κυρία Μπακογιάννη προέβη σε δηλώσεις λέγοντας:  

«Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο που μου έκανε την τιμή να με δεχθεί, είχαμε μια μεγάλη συζήτηση για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας σε μια πάρα πολλή δύσκολη για την κοινωνία στιγμή.» «Οι άνθρωποι που έρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής συνεχώς αυξάνονται και η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει πραγματικά αξιόλογο έργο. Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και όλες τις προσπάθειες τις οποίες κάνει ο Μακαριώτατος ώστε να μπορεί να στηρίξει το προνοιακό του έργο», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη. Στη συνέχεια τόνισε: «Η Δημοκρατική συμμαχία από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ και είμαστε έτοιμη να βοηθήσουμε οπουδήποτε μας ζητηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι το έργο προνοίας το οποίο συντελείτε είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμφισβήτητα χρειάζεται πόρους και αυτοί οι πόροι δυστυχώς σήμερα δεν μπορούν να προέλθουν από πουθενά αλλού παρά από την αξιοποίηση της περιουσίας.»

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος μιλώντας για την συνάντηση είπε:

«Θα ήθελα να εκδηλώσω την χαρά και την ευχαρίστηση μου που έχουμε την επίσκεψη της κυρίας Μπακογιάννη στο γραφείο μου στην Αρχιεπισκοπή, μιλήσαμε για τα κρίσιμα προβλήματα που έχει η εποχή μας». «Επίσης μου δόθηκε η ευκαιρία να πω στην κυρία πρόεδρο ότι εγώ ως Αρχιεπίσκοπος αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω ότι μπορώ για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας. Σε αυτήν την έννοια θέλω να στηρίξω το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που γίνεται από πλευράς της Εκκλησίας και θα ήθελα να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες».

Τέλος ο Μακαριώτατος υπογράμμισε ότι: «Η αξιοποίηση της περιουσίας είναι κάτι που το θέλουμε γιατί δεν έχουμε άλλους οικονομικούς πόρους αλλά αυτή η αξιοποίηση θα μας δώσει την δύναμη όχι για να έχουμε χρήματα αλλά να μπορούμε αυτήν την περιουσία να την κάνουμε πνευματική αξία, βοήθεια για τους ανθρώπους.

Ευχαριστώ την πρόεδρο για την κατανόηση της, η πορεία των πραγμάτων θα μας δώσει και άλλες ευκαιρίες να πούμε και για άλλες προσπάθειες, όχι φιλολογικά και περιγραφικά αλλά ουσιαστικά, να κάνουμε έργο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: