02 Νοεμβρίου, 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
Το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων - κυρίως στον γερμανικό Τύπο για τους «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένους» Ελληνες δεν ξεκίνησε τυχαία ούτε χωρίς αφορμή. Είχε προηγηθεί η δυσφημιστική καμπάνια του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που μιλούσε σε ξένα ΜΜΕ για «συστημική διαφθορά από την κορφή μέχρι τα νύχια» στην Ελλάδα.

Το σχέδιο διάλυσης της χώρας προϋπέθετε την αμαύρωση της διεθνούς εικόνας μας και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τα κατάφερε μια χαρά σ' αυτό. Αλλωστε κι εμείς οι Ελληνες αν παρακολουθούσαμε τους διαχειριστές της τύχης της Γερμανίας να καταφέρονται εναντίον του λαού τους δεν θα δυσκολευόμασταν πολύ να τους πιστέψουμε. Ομως, επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δραματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες δεν περνούν απαρατήρητες από τους μέχρι πρότινος επικριτές μας.

Ιδού τι γράφει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», που έστειλε περίπου 20 δημοσιογράφους στην Ελλάδα για να σχηματίσουν άποψη για τα τεκταινόμενα: «Αν ήμουν Ελληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για μια πολιτική της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει. [...] Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου, το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μυς όταν πεινάει».

Το άρθρο της «Handelsblatt» είναι κόλαφος για την ελληνική κυβέρνηση· συνιστά ένα ακόμη τεκμήριο της εθνικής υποχρέωσής μας οι αυτουργοί της καταστροφής να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: