04 Νοεμβρίου, 2011

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 
Η κυβέρνηση για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης θα πρέπει να λάβει θετικές ψήφους από το 50% των παρόντων. Το κλειδί για τη σημερινή ψηφοφορία θα είναι τι θα πράξουν, οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αμφισβήτησαν ανοικτά τον Γ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

11:00 Δεν βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν."Δεν θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή είναι πιθανή", δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

10:57 "Οχι" στη δανειακή σύμβαση, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Π. Καμμένος, σε πρωινή εκπομπή, o οποίος ανέφερε ότι δεν θα την ψηφίσει ακόμα και αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

10:52 Ελαφρώς ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω προσδοκιών ότι θα υπάρξει πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα.

10:49 Γκάλοπ του Economist δείχνει μέχρι τώρα πως το 59% επιθυμεί να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

10:41 "Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε στελέχη αυτού του κόμματος", δήλωσε η Έλσα Παπαδημητρίου.

10:18 "Αν η Ελλάδα δεν αποδεχτεί το σχέδιο διάσωσης θα αποκλειστεί από ευρώ και ΕΕ", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ζαν Λεονετί.

10:15 Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. "Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές", είπε.

10:06Σε συμφωνία για την εποπτεία της πορείας των οικονομικών μεταρρυθμίσεών της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξε η Ιταλία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

10:03 Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΚΚΕ όπου θα μιλήσει η Α. Παπαρήγα. Βασικό αίτημα η άμεση διεξαγωγή εκλογών.

9:57 Εκτενή άρθρα από τον διεθνή Τύπο. Ξεχωρίζει δημοσίευμα της Bild που παρομοιάζει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με τον Ηρακλή.

9:48 "Μόνη ελπίδα για τη χώρα να στερήσει τη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ η ΚΟ κατά τη σημερινή ψηφοφορία", δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας.

9:47 Εκλογές τώρα, ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

9:43 Άνοδο σχεδόν 2% σημείωσε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο.

9:37 Εμμένει στην πρότασή της για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης η ΝΔ.
"Γαντζωμένος σε ένα αυτοκίνητο που μας πάει στο γκρεμό", είπε ο Γ. Μιχελάκης.
  
9:30 Στο γραφείο του στη λ. Συγγρού μετέβη ο Α. Σαμαράς.

9:03 "Παίχτηκε το γνωστό παιχνίδι σκιών μεταξύ των δύο αρχηγών. Δεν μας παίρνει άλλο, είμαστε στα όρια της χρεοκοπίας", δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη.

8:49 Την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε εκ νέου σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο βουλευτής και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος.

8:47 "Έπρεπε να παραιτηθώ ή να ρίξω τη κυβέρνηση εάν πέρναγε το δημοψήφισμα", δήλωσε ο Μ. Ανδρουλάκης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ενώ σημείωσε πως προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό υπό προϋποθέσεις.

8:39 Το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, μεταδίδει ότι ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε με υπουργούς να παραιτηθεί και να δώσει την εξουσία στην μεταβατική κυβέρνηση εφόσον όμως τον στηρίξουν στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία.

8:37 Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εντός της ημέρας ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη.

8:27 "Ίσως δε θα φτάσουμε μέχρι την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα", εκτίμησε ο Τ. Χυτήρης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό. Τάχθηκε υπέρ των άμεσων διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

8:16 Στροφή 180 μοιρών από Ε. Παναρίτη και Δ. Λιντζέρη, οι οποίοι μετά την απόσυρση του δημοψηφίσματος δήλωσαν πως θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. "Θα ψηφίσω έστω και με βαριά καρδιά", δήλωσε αργά το βράδυ η Ε. Παναρίτη.

8:09 Η Κίνα εκτιμά ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα μεγαλώσει αλλά εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην Ευρώπη ότι θα ελέγξει το πρόβλημα.

8:02 Ανοδικά κινούνται από το πρωί οι ασιατικές αγορές μετά τη ματαίωση των σχεδίων για δημοψήφισμα.

7:57 Καθοριστικές οι επόμενες ώρες για το μέλλον της Ελλάδας. Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

7:45 Άλλη μια σημαντική μέρα ξεκίνησε με το βλέμμα όλων στην κρίσιμη ψηφοφορία για τη ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: