19 Οκτωβρίου, 2011

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ

 
Κορυφώνεται το απεργιακό κύμα σήμερα και αύριο με την 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της συζήτησης-ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις.


13.40Ένταση επικράτησε στο σημείο όπου έχει στηθεί ο φράχτης της Αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους διαδηλωτές με τη χρήση χημικών. Νωρίτερα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Καποδιστρίου. Από την επίθεση, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε Ι.Χ. και δίκυκλο.


13.30Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.


12.40Κατά κύματα φθάνουν στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία είναι ασφυκτικά γεμάτοι.


11.55Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια με προορισμό το Σύνταγμα.



11.10Όσο περνάει η ώρα, η Λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από το Κοινοβούλιο κατακλύζεται από εργαζομένους που μετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


11.00Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ εκατοντάδες μέλη του βρίσκονται ήδη στην Πλατεία Συντάγματος.


10.50Κλειστοί αυτήν την ώρα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων από το ύψος του Πεδίου του Άρεως προς το κέντρο αλλά και την Ακαδημίας.


Από νωρίς το πρωί, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στην πρωτεύουσα. 20.000 αστυνομικοί και δυνάμεις από την επαρχία έχουν επιστρατευτεί για τη σημερινή πορεία. Μάλιστα, στήθηκε ο φράχτης έξω από το Κοινοβούλιο.


Διαμαρτυρία των φρουρών των φυλακών στο Υπ. Δικαιοσυνης


Συγκέντρωση έξω από την είσοδο του υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν το πρωί, οι φρουροί των φυλακών.  Αντιδρούν στο νέο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ συμμετέχουν σήμερα και αύριο στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: