12 Οκτωβρίου, 2011

ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΚΟΙ

 
Αρκεί, τόνισαν πολλοί Μητροπολίτες, ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου να απογαλακτισθεί από τη νοοτροπία του πρώην ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Χαρμόσυνα χτυπούσαν οι καμπάνες στην Ζάκυνθο, για «πολλούς λόγους», όπως μας δήλωσε ντόπιος «δημοσιογράφος»...

Έχασαν τον προσανατολισμό τους οι «Χριστοδουλικοί Μιτροφόροι», μας είπε καθηγητής της θεολογικής Σχολής και άνθρωπος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ισχυρός βγαίνει ο κ. Ιερώνυμος, α λα Σεραφείμ

Υπήρξε Κερκόπορτα;

Ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ «μυρίζει λιβάνι» και γι' αυτό τον ψήφισα - ψηφίσαμε!

Θα θέλαμε να τιμωρήσουμε τον Χρυσόστομο για τις κάποιες αλαζονικές συμπεριφορές του, αλλά δεν μας το επέτρεπε η συνείδηση μας

Τον θέλουν άρρωστο - ετοιμοθάνατο! Τον θέλουν ανήμπορο να περπατήσει! Τον θέλουν χωρίς φωνή - ο άφωνος Ιερώνυμος. Τον θέλουν «Πράσινο» και Όργανο του Πρωθυπουργού. Τον θέλουν σιωπηλό έναντι των Αιρέσεων και των πικρών καταστάσεων που δέχεται το σήμερα και το ΑΥΡΙΟ του Κλήρου!

Τον θέλουν άπραγο. Ανήμπορο. Χαμένο στον κόσμο του. Ζητάνε με τρόπο την παραίτησή του! Οργιάζουν οι φήμες. Ποικίλες, αλλά ορφανές από την αλήθεια. Την Παρασκευή, όμως, απέδειξε ο... ετοιμοθάνατος Ιερώνυμος, ο άφωνος, ο άπραγος, ότι έχει και φωνή και θέληση.

Έγινε το δικό του για την Εκλογή του Μητροπολίτη στη Ζάκυνθο, παρά την οργάνωση και θέληση των Χριστοδουλικών Μητροπολιτών. Τι έγινε; Πώς έγινε;  Ο Λαός το λέει καθαρά. Η Νύχτα βγάζει ΗΓΟΥΜΕΝΟ και η ΑΥΓΗ Μητροπολίτη. Και τον έβγαλε η ΝΥΧΤΑ, παρά τις προβλέψεις και το μέτρημα των Εγκολπίων.

Όπως πριν από χρόνια, εκείνη η νύχτα έβγαλε Αρχιεπίσκοπο, ανατρέποντας προβλέψεις που άφησαν άφωνους πολλούς.

ΛΕΝΕ - επιμένω, ΛΕΝΕ - ότι έκανε πίσω ο μπροστάρης των Χριστοδουλικών ΥΠΕΡ του Αρχιμανδρίτη ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΑΝΘΗ, Μητροπολίτης Καισαριανής και ΥΜΗΤΤΟΥ κ. ΔΑΝΙΗΛ! Υπήρξε - γράφτηκε από τον κ. Ζαχαρία Γεωργούση - ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δανιήλ με ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ.

Και - λένε - ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε προσωπικά να υπάρξει στη Ζάκυνθο ο προχθές εκλεγμένος Μητροπολίτης, γιατί έτσι θα διευκόλυνε τον Πρωτοσύγκελλο κ. Γαβριήλ Παπανικολάου να γίνει βοηθός Επίσκοπος. Είναι ο κληρικός που του έχει μεγάλη ΑΔΥΝΑΜΙΑ ο κ. Ιερώνυμος και που πράγματι αξίζει για το ΗΘΟΣ του, την ΜΟΡΦΩΣΗ του, την ΚΑΛΩΣΥΝΗ του και την ΗΡΕΜΙΑ του έναντι των προβλημάτων.

Τώρα, τι ακριβώς ελέχθη, τι επροτάθη, τι απαντήσεις υπήρξαν, τουλάχιστον μέχρι τώρα, βρίσκονται στο «σκοτάδι». Ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, «μυρίζει λιβάνι», μας είπε Μητροπολίτης. Τον ψήφισα για τη συνείδησή μου, διαγράφοντας την έκκληση του ΠΡΩΗΝ Ζακύνθου. Όσο για τον Μητροπολίτη Χίου, θεωρείται μεγάλη Επιτυχία η ψήφισή του από την Ιεραρχία!

Πρόκειται για Κληρικό - διαμάντι, ευσεβή, Ορθόδοξο, Άνδρα και ασυμβίβαστο Εργάτη για την Εκκλησία. Ενώ για την Ιεραρχία έπεφτε Αυλαία, υπήρξαν και οι μπηχτές: «Αρβανίτικη χωσιά από τον Ιερώνυμο» - «ξέφτισαν οι Χριστοδουλικοί», «τους βραχυκύκλωσε ο Ιερώνυμος».

ΤΟ ΜΟΝΟ σίγουρο: Ο «Άφωνος» και «Άπραγος», για όσους τον κατηγορούσαν, πέρασε τη δική του γραμμή για μία ακόμη φορά.

Ε.Ω. 9/10/2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πέρασε η εκλογή του παπαΔιονύση σημαίνει οτι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι λίγος; Από που το καταλάβατε αυτό; Το πρόσωπο του π. Διονυσίου έχει συμπάθειες σ'όλες της πτέρυγες της ιεραρχίας. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας άβουλος κα άφωνος. Που είσαι ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ Θα είχε κατεβάσει το κόσμο σε επανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή φαίνεται φίλε ότι και συ είσαι ένας κατεβασμένος και προδομένος στις πλατείες, με τα λάβαρα από την εποχή Χριστοδούλου, μήπως γνωρίζεις να μας γράψεις, που βρίσκονται οι υπογραφές των προδωμένων για τις ταυτότητες μάλλον φίλε σ΄ αρέσουν τα σάλια. Όσο άφορα για την αφωνία του Αρχιεπισκόπου κάτι αμαθείς σαν εσένα πρέπει να καταλάβουν, πότε πρέπει να λαλείς και πότε να σιωπάς.

Αμά το μάθεις ξαναγράψε μου.
Άντε γεια και καλά κρασά!