26 Αυγούστου, 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΔΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 24.8.2011 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟ.

 
 
ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ! ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ;

Λάβαμε:

«Αγαπητή Ε.Ω.,

Παρακολουθώ τους αγώνες σας γύρω από την Μητρόπολη Κηφισιάς - τώρα και ΙΛΙΟΥ. Και απορώ για το πείσμα του πρώην Σεβασμιώτατου κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, που θέλει την Κηφισιάς, την Μητρόπολη Αττικής και προσθέτει και τα Μέγαρα. Εμείς μας ρωτάει αν τον θέλουμε; Αρκετά τραβήξαμε επί των ημερών του. Νομίζει ότι τα ξεχάσαμε; Τις φασαρίες, τα συλλαλητήρια, τις φωνές, το ξύλο, τον παπα-Τσάκαλο και κάποια άλλα λαϊκά και ρασοφορεμένα τσιράκια.

ΟΧΙ. Δεν τα ξεχνάμε. Η Εκκλησία, αν θέλετε, κακώς, έκλεισε το Κεφάλαιο το δικό του. Ήλθαν άλλοι Μητροπολίτες, με επιστέγασμα τον πανάθλιο Παντελεήμονα Μπενεζίτη, τον άπληστο, τον Φαταούλα. Πήγε στο Καλό και αυτός και ας είναι καλά ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος που με τις αποκαλύψεις του τον έβγαλε μακριά από την Μητρόπολη.

Τώρα ήλθαν ΔΥΟ νέα παιδιά, απλοί Κληρικοί - έτσι δείχνουν -που άρχισαν να δρουν σιωπηλά. Γιατί και ΑΥΤΟΙ δεν τα βρήκαν τόσο ρόδινα. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής που είχε την Μητρόπολη στα χέρια του, ΔΕΝ μας άφησε και τόσο καλές εντυπώσεις. Μεγάλη θεοσέβεια, έως υποκρισία. Ίσως να κάνω λάθος.

Πληροφορούμαι ότι τον προσεχή Νοέμβριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα γίνει και πάλι συζήτηση, μετά από προσφυγή του κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, κατά της Εγκυρότητας της πληρώσεως των ΔΥΟ Μητροπόλεων (τώρα, πλέον). Λυπούμεθα. Και λέμε στον κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟ ότι είναι λάθος. Ας αφήσει, καιρός είναι, ήσυχη την Μητρόπολη Αττικής (Κηφισιάς - Ιλίου). Αρκετά. Και, όπως γράψατε κι εσείς «ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ». 

Τέλος. Επιμένει να θέλει να επιστρέψει στη Κηφισιά. 

Δικαίωμά του αυτή η ΕΠΙΜΟΝΗ.

Εμάς, μας ρώτησε αν τον θέλουμε;

Γεώργιος Σιδέρης Εκπαιδευτικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: