27 Ιουλίου, 2011

ΤΗ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

 
ΜΙΑ ΑΠΟ τις κομβικές ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη νύχτα της Πέμπτης για να παρουσιάσει την «επιτυχία» του προήλθε από τον δημοσιογράφο Γ. Πιτταρά (Alpha TV). Η ερώτηση αφορούσε τις «εμπράγματες εγγυήσεις», δηλαδή την υποθήκευση εθνικής περιουσίας που απαιτούν η Ολλανδία και η Φινλανδία για να συμφωνήσουν στο σχέδιο «διάσωσης».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του πρωθυπουργού, σε κάκιστα ελληνικά, επιβεβαίωσε τις φριχτές υποψίες ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σ' αυτό. Παρατίθεται η ακριβής απομαγνητοφώνηση του αποσπάσματος: «Η αλήθεια είναι ότι είναι βασικά δύο χώρες που έχουν επιμείνει σε κάποιας μορφής εγγυήσεων. Υπάρχει αναφορά πάνω στο θέμα αυτό, χωρίς όμως αυτό να αναφέρεται σε συγκεκριμένες λύσεις, τις οποίες δεν έχουμε βρει. Και βεβαίως εμείς έχουμε πει ακριβώς το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε.

ΕΧΟΥΜΕ δηλαδή ορίσει τα συγκεκριμένα όρια μέσα στα οποία η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί. Και πιστεύω ότι μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, τα οποία εμείς έχουμε ορίσει, μπορούμε να βρούμε μια λύση η οποία πραγματικά προστατεύει τα δικά μας συμφέροντα. Θα 'λεγα ότι δεν θίγει καν και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας. Αυτά ήταν τα βασικά στοι-χεία που έθεσα και σήμερα με απόλυτο τρόπο στο τραπέζι και βεβαίως πιστεύω ότι αυτό μπορεί να διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ είπε ότι έχουν συμφωνηθεί τα «όρια» στα οποία μπορεί να κινηθεί η... προσημείωση της χώρας, λέγοντας και το αμίμητο ότι η λύση που βρήκε (αλλά δεν την κοινοποιεί) «δεν θίγει ΚΑΝ και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας». Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ολοκληρώνει ευδοκίμως την εθνοαποδομητική αποστολή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: