30 Ιουνίου, 2011

ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ...

image

Τετέλεσται. Η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει κανένα μέλλον και καμία προοπτική για τους Έλληνες και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δηλαδή όλοι αυτοί που φέρουν ακέραια την ευθύνη για την καταστροφή συνεχίζουν να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας και να μας προκαλούν με την ανικανότητα, τη βλακεία, την απατρία και τον φιλοτομαρισμό τους!

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει τεράστιες ευθύνες για τον εξανδραποδισμό της χώρας, για την κατάντια της οικονομίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την οικονομική και ηθική χρεοκοπία που έχουμε υποστεί, συμπεριφέρονται ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Η κυβέρνηση, από την άλλη, συνεχίζει απτόητη την καταστροφική πολιτική της, όντας... νεκροζώντανη στο κύτταρο. Ίσως είναι καλύτερα να μας κυβερνήσουν οι εξωγήινοι. Η Μόνα Λίζα, για παράδειγμα, που βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια σε ένα προϊστορικό σκάφος στη Σελήνη, ευρισκόμενη σε κώμα για 1,5 εκατ. χρόνια, και τώρα συνεχίζει να ζει - όπως λένε - στην Αμερική!

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα με όλους αυτούς. ή τώρα ή ποτέ! Ποιον να πιστέψεις, τι να πιστέψεις, γιατί να πιστέψεις; Είναι τόσο ανίκανοι όσο δείχνουν ή μήπως είναι βαλτοί; Είναι δυνατόν να έχουν γίνει τόσα πολλά λάθη από τόσο λίγους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Όλοι βλέπουν πλέον ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, αλλά αυτοί οι... γιγαντοτεράστιοι αυλοκόλακες της πολιτικής σκηνογραφίας είναι θεόστραβοι! Δεν βλέπουν την τύφλα τους!

Ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να είναι λύση πριν από μερικούς μήνες, όταν η κυβέρνηση έκανε τα πρώτα της στραβοπατήματα. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα μπορούσε να είναι από την πρώτη στιγμή, από την επομένη των εκλογών, η λύση στα αδιέξοδα του ίδιου του πολιτικού συστήματος, αλλά «κάηκε» πριν καν ξετυλιχτεί. Και οι εκλογές, φοβάμαι, θα είναι η απέλπιδα προσπάθεια ενός χρεοκοπημένου συστήματος να αναγεννηθεί από ης στάχτες του.

Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της χώρας, για το παρόν και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού παραστρατημένου, παραπληροφορημένου. Ενός λαού που έχει μάθει ότι πολιτική δράση είναι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες, οι ζητωκραυγές, τα χειροκροτήματα ή οι αποδοκιμασίες. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάποιον να πιστέψουμε, κάτι να πιστέψουμε, έναν λόγο για να πιστέψουμε. Χρειαζόμαστε ελπίδα για το αύριο. Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα, νέες θέσεις, νέες πολιτικές.

Τελικά που πάμε;

Για την Αντιγραφή

Voiotosp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: