25 Μαΐου, 2011

Εντείνονται οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

image Έξι νέες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο κέντρο της Τρίπολης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια, που αποτελεί μόνιμο στόχο των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ, αφού φιλοξενεί οικίες του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι αλλά και κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.Όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, οι ισχυρές έκρηξεις σημειώθηκαν κοντά στο τμήμα που πιστεύεται ότι διαμένει ο Μουαμάρ Καντάφι και βρίσκεται πλησίον της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο των χθεσινοβραδινών αεροπορκών επιδρομών της Συμμαχίας, που σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης στοίχισαν τη ζωή τριών πολιτών και προκάλεσαν τον τραυματισμό 150. Το κρατικό κανάλι αμέσως μετά την τελευταία έκρηξη τις απέδωσε στην επίθεση " των αποικιοκρατών σταυροφόρων της Δύσης, εναντίον του λαού της Λιβύης.

Ο απολογισμός των θυμάτων

Aπό τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, στην Τρίπολη και τα προάστιά της, ανέρχεται πλέον στους 19, όπως μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης το κρατικό κανάλι της Λιβύης, εμφανίζοντας ταυτόχρονα στιγμιότυπα αμάχων με τραύματα στο κεφάλι. Τα πολεμικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο τις πιο άγριες επιδρομές κατά της πρωτεύουσας Τρίπολης, στην περιοχή που βρίσκονται τα κτήρια του Μουαμάρ Καντάφι και της οικογένειάς του, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου πως είναι " αναπόφευκτο να εγκαταλείψει την εξουσία ο Λίβυος ηγέτης. Δεκαεννέα πολίτες μετατράπηκαν σε μάρτυρες και 150 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των σταυροφόρων του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη και στα προάστια, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Τζαμαχιρίγια προβάλλοντας ταυτόχρονα στιγμιότυπα από τρεις νεαρούς πάνω σε φορεία, κατασκονισμένους με χαίοντα τραύματα στο κεφάλι. Κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τρείς άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν και ότι τα θύματα ήταν άμαχοι, κάτοικοι της περιοχής. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ο στόχος ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούσαν ορμητήριο για επιδρομές εναντίον του λαού της Λιβύης.

image Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν από τη σφοδρότατη αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αργά το βράδυ της Δευτέρας προς το ξημέρωμα της Τρίτης, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια της Τρίπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, υπάρχουν τρεις νεκροί και 150 τραυματίες από την επίθεση δήλωσε στους δημοσιογράφους, καθ'οδόν μέσα στο λεωφορείο με το οποίο τους μετέφερε σε νοσοκομείο της Τρίπολης λίγη ώρα μετά το πέρας της επιδρομής.

Ο Μούσα ενημέρωσε τους ξένους δημοσιογράφους ότι οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις της πολιτοφυλακής. Πρόκειται, όπως ισχυρίστηκε, για μονάδες εθελοντών πολιτών που υποστηρίζουν το στρατό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του καθεστώτος Καντάφι τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι που ζουν κοντά στο ξενοδοχείο, που έχουν καταλύσει οι ξένες δημοσιογραφικές αποστολές. Η περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια πάντως που δέχθηκε και σήμερα την επίθεση των Νατοϊκών δυνάμεων αποτελεί το χώρο όπου βρίσκονται οι κατοικίες του Μουαμάρ Καντάφι και της οικογενείας του αλλά και των συνεργατών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: