21 Μαΐου, 2011

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

image

ΜΕΡΚΕΛ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ σκληρών προϋποθέσεων σε περίπτωση που δοθεί νέο δάνειο στην Ελλάδα προανήγγειλε η Ανγκελα Μέρκελ. Ταυτόχρονα η Γερμανίδα καγκελάριος άσκησε κριτική τόσο σε ρυθμίσεις όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση όσο και στον αριθμό των ημερών αδείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε πολλές χώρες της ευρωζώνης.

«Ζητούμενο δεν είναι μόνον να μη δημιουργούνται χρέη, ζητούμενο είναι επίσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία να μη βγαίνουν νωρίτερα σε σύνταξη απ' ό,τι στη Γερμανία» είπε η κυρία Μέρκελ μιλώντας σε χθεσινοβραδινή κομματική εκδήλωση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην πόλη Μέσεντε, στη βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. «Δεν μπορούμε να έχουμε κοινό νόμισμα κι ο ένας να κάνει μεγάλες διακοπές κι ο άλλος πολύ λίγες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη» συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος. Να υπενθυμίσουμε ότι στη Γερμανία το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται σταδιακά από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας, με νόμο που πέρασε το 2007 η προηγούμενη κυβέρνηση του «μεγάλου» συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατικών και Σοσιαλδημοκρατών, ενώ η κατώτερη προβλεπόμενη άδεια είναι 20 ημέρες.

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε την προθυμία της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα, θέτοντας ωστόσο προϋποθέσεις: «Φυσικά και θέλουμε το ευρώ και φυσικά δεν θέλουμε κάποιος να χρεοκοπήσει και μετά να συμπαρασυρθούμε όλοι μαζί. Δεν μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι και να πούμε ας συνεχίσουν απλά αυτές οι χώρες να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι τώρα. Ναι, η Γερμανία θα βοηθήσει, αλλά η Γερμανία θα βοηθήσει μόνο όταν οι άλλοι καταβάλλουν προσπάθειες. Και οι προσπάθειες μένει να αποδειχτούν».

Να πουληθεί η Ακρόπολη;

Από την άλλη, η γερμανική εφημερίδα «Bild» εξαπέλυσε νέα προκλητική επίθεση στη χώρα μας, μέσω άρθρου που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή της έκδοση, είχε τίτλο «Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;» και συνοδευόταν από μία φωτογραφία που δείχνει ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά στον Παρθενώνα.

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι η Ε.Ε. πιέζει όλο και περισσότερο τη χώρα μας, η οποία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις απαραίτητες αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να βάλει χρήματα στα ταμεία, και τόνιζε ότι αν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η Ελλάδα δεν θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση κι από τον Ιούλιο θα υπάρξει στάση πληρωμών.

Τέλος, χθες, σε συνέντευξη του ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ κατηγόρησε την Ανγκελα Μέρκελ για την ελληνική οικονομική κρίση, καθώς, όπως ανέφερε, «άργησε να δράσει» πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: