20 Μαΐου, 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 3

image

ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ

ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ βουλευτής του εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, απόστρατος συνταγματάρχης με διασυνδέσεις με τη μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, επιχείρησε χθες προκλητικά να δημιουργήσει επεισόδιο «τύπου Ιμίων», επιχειρώντας να αποβιβαστεί με το έτσι θέλω στο Αγαθονήσι με τη δικαιολογία ότι «είναι τουρκικό έδαφος και δεν χρειάζεται ταξιδιωτικά έγγραφα»!

Η πρωτοφανής πρόκληση, που κανένας δεν γνωρίζει αν είχε ή όχι τις ευλογίες της Άγκυρας, δεν πέρασε, καθώς τα αρμόδια λιμενικά όργανα στο νησί δεν επέτρεψαν στον απόστρατο συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ να αποβιβαστεί. Έτσι γύρισε κακήν κακώς στις τουρκικές ακτές, όπου προέβη σε δηλώσεις, οι οποίες ανέβηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα των εφημερίδων «Χουριέτ» και «Μιλιέτ».

Πάντως, μολονότι η είδηση και το σχετικό βίντεο ανέβηκαν και στην ιστοσελίδα Defencenet.gr στις 21.08', η ελληνική κυβέρνηση δήλωνε... άγνοια ακόμη και ύστερα από πολλές ώρες. Και όταν η «δημοκρατία» επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές (υπουργείο Εξωτερικών και ΓΕΕΘΑ), δηλώθηκε παρ' αμφοτέροις «έκπληξη» και «άγνοια», και ζητήθηκε χρόνος προς περαιτέρω «διερεύνηση και έλεγχο» από μέρους τους.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων του αρχηγού του κόμματος Κεμάλ Ζεϊμπέκ ότι «η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι» καθώς και των αποκαλύψεων μέσω WikiLeaks περί ανάλογων απόψεων του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ

Εν τω μεταξύ, σε νέες προκλήσεις προχώρησαν κατά συρροή οι Τούρκοι χθες στο Αιγαίο με αφορμή αεροναυτική άσκησή τους, όπου τρεις σχηματισμοί με 18 αεροσκάφη, από τα οποία τα δύο οπλισμένα, προέβησαν σε 18 παραβάσεις και 26 παραβιάσεις στο Βόρειο, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, προτού αναχαιτιστούν από τα αεροσκάφη της ελληνικής αεράμυνας.

Η ελληνική πλευρά πάντως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσει άσκηση με τη χαρακτηριστική ονομασία «Ιωνάς 11» στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: