01 Απριλίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

image23333333

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Μαρία η Αιγύπτια. Καταγόταν από την Αίγυπτο. Κατά την παιδι­κή ηλικία της επί 17 χρόνια έζησε βίον ακόλαστον. Έπειτα ασκήθηκε στην α­ρετή και την προσευχή. Η αιτία η οποία έκαμε αυτήν να μεταβληθή και να μετανοήση είναι η προσκυνησίς της εις τον ζωοποιόν Σταυρόν εντός του ναού της αγίας Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Από την ημέρα εκείνη κατά την ο­ποίαν είδε τον Σταυρόν, έδωκεν σ' αυτόν την υπόσχεσιν, ότι θα γίνη σώφρων και θα αφοσιωθή στο Θεό. Δια τούτο πήγε στην έρημον πλησίον του Ιορδανού ποταμού, οπου έζησε 40 χρόνια, χωρίς να ίδη άνθρωπον, μόνον δε τον Θεό είχε θεατή της. Εκεί αγωνίσθηκε και απέκτησε ζωήν Αγγελική και υπεράνθρω-πον και έτσι εξεδήμησε προς Κύριον.

2) Ο άγιος ομολογητής Μακάριος (κατά κόσμον Χριστόφορος). Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και χρημάτισε ηγούμενος της Μονής Πελεκητής, στην Προποντίδα. Έζησε κατά την εποχήν της Εικονομαχίας και υπέστη πολλά βά­σανα από τους εικονομάχους αυτοκράτοτες. Τέλος εξορίσθει σε ερημονήσι ό­που και εξεδήμησε εις Κύριον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 κατόπιν διαταγής του Σουλτάνου γίνο­νται σφαγές των Ελλήνων Χριστιανών σε όλη την Τουρκία. Ο οπλαρχηγός Μούσγος υψώνει την σημαίαν της επαναστάσεως στη Θήβα.

Το 1822 οι κάτοικοι της Χίου εξανδραποδίζονται υπό του Καρά Αλή.

Το 1822 οι Έλληνες επαναστάται της Ναούσης μάχονται ηρωικά εναντίον των Τούρκων οι οποίοι πολιορκούν την πόλη. Ο Νικηταράς στην Στυλίδα δίδει μάχη εναντίον των Τούρκων και νικά αυτούς.

Το 1919 το ελληνικόν εκστρατευτικόν σώμα στην Ουκρανία συμπτύσσεται κατόπιν εντόνου πιέσεως των μπολσεβίκων.

Το 1920 στο μέτωπο της Μικράς Ασίας επικράτησε σχετική ηρεμία.

Το 1921 ο τουρκικός στρατός κατόπιν των αποτυχιών του εις την μάχην Τουμλού Μπουνάρ συνεπτύχθει στις γραμμές που απείχαν 2000-5000 μέτρα από τις ελληνικές γραμμές.

Το 1922 σε ολόκληρο το μέτωπον γινόταν δράσις πυροβολικού και περιπό­λων.

Το 1941 στο μέτωπον της Αλβανίας οι Ελληνικές δυνάμεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίαν και επιτίθενται σφοδρώς εναντίον των Ιταλών εις τον τομέα Μπούμπεσι Τρεμπεσίνας.

Το 1947 αποθνήσκει ο βασιλεύς της Ελλάδος Γεώργιος ο Β', ο οποίος υ­πήρξε σώφρων συνταγματικός Βασιλεύς.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: