18 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Λέων πάπας της Ρώμης. Ο άγιος Λέων χειροτονήθηκε επίσκο­πος της Παλαιάς Ρώμης το 440 επί βασιλέως Θεοδοσίου Β' του μικρού. Εργά­σθηκε δια την εξαφάνισι των αιρετικών Μανιχαίων και Πελαγινών και έλαβε μέρος στην Δ' οικουμενική σύνοδο Χαλκηδόνος το 451. Εξεδήμησεν εις Κύριον το 471 σε βαθιά γεράματα.

2) Ο άγιος Αγαπητός. Καταγόταν από την Καππαδοκίαν και ήταν γιος χρι­στιανών. Έζησε κατά τους χρόνους του Λικινίου. Νέος ακόμη πήγε σε ένα μο-ναστήριο με 1.000 μοναχούς. Εκεί απέκτησε πολλές αρετές και έζησε με νη­στεία, αγρυπνία και εγκράτεια. Κατώρθωσε δια της προσευχής του να λάβη χάριν του Θεού και να κάμη θαύματα. Ο Λικίνιος τον επήρε μαζί του και έγινε στρατιώτης, και εξηκολούθησε τα θαυματουργά έργα του. Κατόπιν έγινε ιε­ρέας και επίσκοπος Συναού και μέχρι του θανάτου του έκανε θαύματα. Εξεδή-μησε εις Κύριον ειρηνικά.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Λέων και Παρηγόριος. Επειδή ωμολόγουν με παρρη-σίαν τον Χριστόν, συνελήφθησαν από τους ειδωλολάτρας και μετά πολλά βα­σανιστήρια εξεδήμησαν εις Κύριον.

4) Ο άγιος Πιούλιος. Εμαρτύρησε δια την πίστι εις το Χριστό.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1913 οι ελληνικές δυνάμεις της Ηπείρου συ­νεχίζουν το σφυροκόπημα με πυροβολικό εναντίον των εχθρικών θέσεων του Μπιζανίου. Οι προσκοπικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των Τούρκων στην θέσιν Λυκόστανη.

Το 1920 οι ελληνικές δυνάμεις της στρατιάς Μ. Ασίας μάχονται εναντίον των Τούρκων εις τον τομέα Τμώλου και καταλαμβάνουν την περιοχήν.

Το 1921 σ' ολόκληρον το μέτωπον στην Μ. Ασία μεταξύ των εμπολέμων γίνεται δράσις περιπόλων.

Το 1922 η ελληνική στρατιά Μ. Ασίας συμπληρώνει την διάταξί της και κά­νει εγχειρήματα αναγνώρισης των θέσεων των Τούρκων.

Το 1941 στο μέτωπο της Αλβανίας οι ελληνικές δυνάμεις δια τρίτην κατά σειράν ημέραν επιτίθενται σφοδρά εναντίον των Ιταλών δια την κατάληψιν του Γκόλικο.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ BLOG

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΣ ΤΟΥ

_thumb21133

Αγαπητοί Επισκέπται του blog

Αισθάνομαι σήμερα βαθείαν την υποχρέωσιν όπως από το παρόν Ιστολόγιό μου να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου σε εσάς όλους που από το 2008 ξεκινήσατε μαζί μου, αυτό το ταξίδι και με παρακολουθείτε ενδυναμώνοντάς με, με την παρουσία σας και τις επισημάνσεις σας.

Ευχαριστίες πολλές οφείλω δε και στον συνεργάτη μου κύριον Α.Τ. για την αγάπη και τον χρόνο που διαθέτει στο διαδύκτιο για την βοήθειά του λόγω πολλών δικών μου υποχρεώσεων.

Τώρα λοιπόν που συμπληρώσαμε τα 20.000 κλικ υποσχόμεθα να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τον αγώνα για την ενημέρωσή σας.

Ευχαριστώ θερμά

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: