13 Φεβρουαρίου, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Μαρτινιανός. Καταγόταν από την Καισάρειαν της Παλαιστίνης και έζησε κατά τους χρόνους του Θεοδοσίου του Μικρού. Από 18 χρονών ε­γκατέλειψε τον κόσμον και έγινεν ασκητής στας έρημους και το όρος Κιβωτός επί 26 χρόνια. Επλουτίσθη με θείαν χάριν και εθεράπευε με ευκολίαν κάθε ασθένειαν. Εμελέτα συνεχώς τις Αγιες Γραφές, αγωνίσθηκε δια την σωφροσύ-νην, την αγνείαν και την καθαρότητα. Πολλές φορές δια να διαφύλαξη την α-γνείαν παρέδωσε το ίδιον σώμα του στη φωτιά, τιμωρών αυτό δια να λυτρωθή της αιωνίας κολάσεως. Έκαμε περιοδείας εις 164 πόλεις και ετελείωσε τον βίον στην Αθήνα.

2) Ο άγιος Ευλόγιος. Ήταν αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας επί βασιλείας Μαυρικίου κατά τα έτη 573-607. Έζησε αγιωτάτην ζωήν και έκαμε πολλά θαύ­ματα.

3) Ο άγιος Ακύλας και η Πρίσκιλλα οι μάρτυρες. Καταγόταν από τον Πό­ντο της Μ. Ασίας και ήσαν Ιουδαίοι. Από τον Πόντον ήλθον στη Ρώμη και έ­πειτα στην Κόρινθο. Έγιναν Χριστιανοί ακούοντες το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου. Απεκεφαλίσθησαν.

4) Ο άγιος Συμεών ο κτίτωρ της I. Μονής Χιλιανδαρίου Αθω.

5) Οι άγιοι μάρτυρες Πατήρ και Υιός, εσταυρώθησαν.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1825 οι Έλληνες εδέχθησαν παρά το Νεόκαστρον Πυλίας επίθεσιν εκ μέρους των Τούρκων αλλ' εκράτησαν τας θέσεις των.

Το 1826 το Μεσολόγγιον κανονιοβολείται συνεχώς από τις τουρκικές στρα­τιάς των Ιμβραήμ-Κιουταχή.

Το 1913 στο μέτωπο της Ηπείρου γίνεται σφοδρή προπαρασκευή πυροβολι­κού δια την επίθεσιν των ελληνικών δυνάμεων εναντίον του Μπιξανίου.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δρα δια περιπόλων εναντίον των Τούρκων.

Το 1921 σ' ολόκληρον το μέτωπον στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία.

Το 1922 η ελληνική στρατιά της Μ. Ασίας συμπληρώνει και προπαρασκευά­ζει την άμυνα.

Το 1941 οι ελληνικές δυνάμεις δια της 5ης Μεραρχίας εξαπέλυσαν θυελλώ­δη επίθεσι εναντίον των ιταλικών δυνάμεων στο μέτωπον της Αλβανίας και ε-πέτυχον την κατάληψιν του όγκου Μαριτσά ύψ. 1207. Η ιταλική αεροπορία ε-βομβάρδισε το Αργοστόλιον και την Κέρκυρα.

 

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image001

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: