15 Ιανουαρίου, 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ κ. Α. ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ

clip_image001

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε χθες 14/1/2011 στη μία το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ και υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Α. Λίμπερμαν. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και ο κ. Λίμπερμαν υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών. Ευχαρίστησε δε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα του.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος είπε: "Δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς πάνω στο μεγάλο θέμα των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ, να υπομνήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προστασία, την αγάπη, τη φροντίδα προς το Πατριαρχείο μας, τον Πατριάρχη και τα μέλη της Αδελφότητος που βρίσκονται στη χώρα αυτή, να υπογραμμίσουμε την σε δύσκολες ώρες συνεργασία και προσφορά του ελληνικού λαού προς τον ισραηλιτικό λαό στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και επίσης να υπογραμμίσουμε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους φάνηκε αυτή η αγάπη.

Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος, διότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των λαών. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερος είναι ο ρόλος των πνευματικών ηγετών των θρησκειών που υπάρχουν σε αυτό το χώρο, που πρέπει με τον δικό τους τρόπο να στηρίξουν αυτή τη συνεργασία για την εμπέδωση της ειρήνης που είναι ένα αγαθό που πολλοί το λαχταρούν και εργάζονται γι' αυτό. Για την ειρήνη που πρέπει να βασιλεύσει ανάμεσα στους ανθρώπους" κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: