21 Ιανουαρίου, 2011

Πρόγραμμα Επισκέψεως Του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου σε Συρία και Λίβανο.

ΣΤΑΜΠΑ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Επίσημη ειρηνική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στις έδρες των πρεσβυγενών Πατριαρχείων από την ώρα της εκλογής του.

Ο Μακαριώτατος κατά την παραμονή του στη Συρία θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο με τον οποίο και θα συλλειτουργήσει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, αλλά και με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από τη Συρία, όπου βρίσκεται η έδρα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, θα επισκεφθεί και τον γειτονικό Λίβανο,  από τις 27 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Μισέλ Σουλεϊμάν, τον Πατριάρχη των Μαρωνιτών, ενώ στις 29 του μήνα θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Balamand.

Το Αυτοκέφαλο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, είναι το τρίτο στην τιμητική τάξη μετά από τις εκκλησίες Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας και τέταρτο κατά το προ του Σχίσματος τυπικό που περιελάμβανε και το Πατριαρχείο Ρώμης, είναι η μεγαλύτερη ελληνορθόδοξη αραβική χριστιανική εκκλησία στη Μέση Ανατολή. Από το 1343 η έδρα του Πατριαρχείου βρίσκεται στη Δαμασκό της Συρίας.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

10 π.μ Το πρωί.

Επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πατριαρχείου Αντιοχείας. Επίσκεψη στη μονή Παναγίας Σαιντανάγια και στη μονη Αγίας Θέκλας

6 μ.μ Το απόγευμα.

Επίσκεψη στον Πατριάρχη Συρορθοδόξων Ζάκκα Ίβαν

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας αλ Άσαντ και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πέμπτη 27 (Λίβανος)

Δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου

Παρασκευή 28 (Λίβανος)

Συνάντηση με τον Πατριάρχη των Μαρωνιτών

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιβάνου

Σάββατο 29 (Balamand)

Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου του Balamand

Kυριακή 30 (Συρία)

Πατριαρχική και Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: