19 Ιανουαρίου, 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 15/1/2011

image Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην τελετή θεμελίωσης του Μουσείου Θρησκευτικών Κειμηλίων στα Οινόφυτα, που ετέλεσε ο ίδιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου θα ευρίσκονται και προσωπικά του αντικείμενα, εδήλωσε ότι: Όταν τελειώσει την διακονία του και θα ιδιωτεύσει, τούτο θα το πράξει στον τόπο της γεννήσεώς του.

Η δήλωσή του αυτή, ως μη όφειλε, εδημιούργησε σχόλια και συζητήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καθώς και σε κάποιους Αρχιερείς «περί διαδοχολογίας», και άρχισαν οι σπουδαρχίδες να «ονειρεύονται καρβέλια».

Ο Μακαριώτατος και ο κάθε Ιερωμένος, ονειρεύεται να υπηρετήσει το Θεό «έως υπάρχει». Όμως γνωρίζει ότι τούτο πολλές φορές είναι ανέφικτο, λόγω γήρατος και σωματικής ή πνευματικής ανικανότητος, οπότε και θα υποχρεωθεί να ιδιωτεύσει, στις περιπτώσεις αυτές αναφέρονται οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες, (Πρβλ. «Κανονικό τύπο παραιτήσεως»).

Όλα αυτά έχοντας υπ’ όψιν του ο Μακαριώτατος και από συγκίνηση διότι ευρίσκετο στον τόπο της καταγωγής του έκανε αυτή την απλή και αθώα δήλωση. Τα παραπέρα ανήκουν στην αχαλίνωτη φαντασία πεινασμένων σπουδαρχίδων.

19/1/2011

Voiotosp.blogspot.com

Κοινοποίηση

Προς άπαντα τα Μ.Μ.Ε.

_____________________________

Η Δήλωση του Μακαριωτάτου έχει ως εξής:

Όμορφη μέρα – στην κυριολεξία -, αλλά και σταθμό στη ζωή του τόπου αποκάλεσε την σημερινή ο κ. Ιερώνυμος, αφού “...αυτό που βρισκόμαστε – Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας – άλλα και αυτό που θα κτιστεί δεν είναι κανενός, είναι όλων μας...” σημείωσε στον χαιρετισμό του, τονίζοντας για άλλη μια φορά την αγάπη του  για τον τόπο του....“Όσο μεγαλώνουμε αγαπάμε ακόμη περισσότερο τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε”, ενώ τόνισε και το μάταιο της ζωής,... διάφοροι σπουδαίοι άνθρωποι κατά καιρούς με έχουνε τιμήσει με δώρα. Αυτά θα εκτεθούν εδώ στο μουσείο. Θα μας θυμίζουν ότι αυτά μένουν, εμείς φεύγουμε.... Σ' άλλο μέρος της ομιλίας του είπε ότι... “όποιος επενδύει μόνο στη γνώση των βιβλίων και δεν ακολουθεί και τη σοφία του Θεού, γίνεται επικίνδυνος άνθρωπος, γίνεται εγωιστής, σκέφτεται μόνο τον εαυτό του”.Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία όταν τελειώσει η διακονία του, να ζήσει στον τόπο του, “...να κάνω την βόλτα μου στο τόπο που μεγάλωσα, να έχω τα βιβλία μου...” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: