29 Οκτωβρίου, 2010

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ 666

 

image Μεγάλο θόρυβο, ως μη όφειλε, προκάλεσε η αμφιλεγόμενη « Κάρτα του Πολίτη », την οποία θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση από το 2011, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Για την κάρτα αυτή έχουν δοθεί διάφορες αντικρουόμενες απόψεις, είτε πολιτικοκοινωνικές, είτε Θρησκευτικές, μάλιστα δε η ετήσια Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας που συνεδρίασε στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη, πήρε απόφαση να συγκροτηθεί Επιτροπή από Αρχιερείς για να εξετάσει, σε βάθος, το εν λόγω θέμα της « Κάρτας του Πολίτη », για τα πάρα πέρα .

Την Κάρτα αυτή του Πολίτη, η οποία ως μη όφειλε, έχει υπερβολικά δαιμονοποιηθεί από απρόσεκτους Κληρικούς, που αποβλέπουν να γίνουν πρόσωπα της ημέρας χωρίς κανένα, προς το παρόν, ουσιαστικό λόγο, μάλιστα δ« ειπώθηκε ακόμη, ότι πρόκειται και για το χάραγμα του «Αντιχρίστου» και έτσι το Ιερατείον, γίνεται περίγελος της κοινωνίας.

Εν τούτοις, παρ' όλα αυτά που έχουν ειπωθεί και θα συνεχίσουν ίσως να λέγονται γι' αυτή την Κάρτα, ο Χριστιανός είναι υποχρεωμένος, οφείλει, κατά την Γραφή (Ρωμ. 13,1-5), να την πάρει, εφ όσον τον εξυπηρετεί και δεν του πειράζει ποσώς το ΟΡΘΟΔΟΞΟ πιστεύω του.

Η Κυβέρνηση είναι λίαν σαφής, ότι η κάρτα αυτή απώτερο σκοπό έχει την απαλλαγή του πολίτη από την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας, και σ'αυτό μένουμε προς το παρόν. Προς τούτο η Γραφή απευθυνόμενη προς τους χριστιανούς είναι λίαν κατηγορηματική, ότι, « ,., το καθεστώς τον κράτους ρε τις εξουσίες του είναι σύμφωνον με το σχέδιον του θεού και πρέπει κάθε άνθρωπος, και οι Χριστιανοί, να υποτάσσονται. Όποιος δεν υπακούει στην Κρατική εξουσία, είναι σαν να αντιστέκεται στο θέλημα του Θεού.

Δεν είναι δυνατόν να αντιστέκεται ο Χριστιανός στις Κρατικές εξουσίες, αλλά να υποτάσσεται σ' αυτές, γιατί οι εξουσίες αυτές έχουν ταχθεί με απόφαση, ή με την ανοχή του θεού, και ότι όποιος αντιστέκεται σ' αυτές, αντιστέκεται στη διαταγή του Θεού, διό και οι εναντιούμενοι θα λάβουν την πρέπουσα τιμωρία, γιατί ο άρχοντας με τις εξουσίες του είναι υπηρέτης του Θεού, για την προστασία των πολιτών, μέσα στους οποίους είναι και οι χριστιανοί », (Ρωμ. 13,1-5).

Επομένως, την Κάρτα του Άρχοντα με τις υπηρεσίες του θα την πάρουμε, και αν πράγματι., στην πορεία, προβάλλει, για την εφαρμογή της, απαραίτητες προϋποθέσεις, και μάλιστα τέτοιες που θα απειλούν το ΟΡΘΟΔΟΞΟ πιστεύω μας, τότε θα του την πετάξουμε κατάμουτρα, και θα του βροντοφωνάξουμε με ουρανομήκη στεντόρεια φωνή, «πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθοώποις» (Πραξ. 5,29). Όσον αφορά τα χαράγματα στο χέρι και η αναγραφή στο μέτωπο του αριθμού του αντίχριστου το 666, αναφέρονται τα εξής: α) Το χάραγμα στο χέρι δεν σημαίνει πραγματικό χάραγμα, αλλά κάποιο διακριτικό, ως συνήθως, γνώρισμα, μιας ομάδος, μιας παράταξης, κλπ, κλπ..

Οι Μασόνοι π.χ. όταν χαιρετιούνται ή υπογράφουν, επιδεικνύουν και το χαρακτηριστικό Μασονικό τους σημείο για να αναγνωρίζονται.

Το Ιερατείο και οι πιστοί του αιρεσιάρχη Πάπα έχουν το χαρακτηριστικό, ότι κάνουν το σταυρό τους με την παλάμη του χεριού, και από αριστερά προς τα δεξιά.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κάνουν το Σταυρό τους με ενωμένα τα τρία δάχτυλα του χεριού, και από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Οι Ναζί έδειχναν ότι είναι οπαδοί του Χίτλερ με το δεξί χέρι σηκωμένο σε στάση πρότασης. Αυτά, και πολλά άλλα, είναι μερικά χαράγματα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που επιδεικνύονται με το χέρι).

β) Το χάραγμα στο μέτωπο του αριθμού του Αντχρίστου 666. ( για τον οποίον λέγεται, ότι ενδέχεται να έχει γίνει λάθος κατά την αντιγραφή και να είναι 616 (;) , είναι ένας αριθμός που αυτός καθ εαυτός δεν μας λέει τίποτε απολύτως, εάν δεν ανταποκρίνεται στην αρίθμηση των Ελληνικών κεφαλαίων γραμμάτων του ονόματος εκείνου που το άθροισμα αυτών των γραμμάτων θα μας δίνουν τον αριθμό 666, του Αντιχρίστου.

Όταν θα γίνει αυτή η διαπίστωση, τότε ο Χριστιανός, μπροστά σ'αυτό το αποδεικτικό πλέον στοιχείο, δεν θα επιτρέψει να υποδουλωθεί η συνείδησή του, γιατί χάραγμα στο μέτωπο, δεν πρόκειται περί πραγματικού χαράγματος του αριθμού 666. αλλά σημαίνει την υποδούλωση της συνείδησής μας, επειδή στο κεφάλι μας ευρίσκεται ο Νούς μας, από όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και γίνονται οι διάφορες επιλογές μας,

Όταν λοιπόν θα επαληθευθούν όλα αυτά που αναφέρει η Γραφή, και τελικά θα γίνει προσπάθεια υποδούλωσης και της συνείδησης μας, (αφαίρεση του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ Χριστιανικού μας πιστεύω), τότε είναι το πλέον κρίσιμο σημείο της επιλογής μας. Θα καταστρέψουμε αυτή την Αντίχριστη κάρτα, θα την κατακάψουμε, οπότε θα αρχίσουμε έναν αγώνα θυσίας, διά της «στενής πύλης και τεθλιμένης» (Ματθ. 7,13-14) που οδηγεί στην αιώνια ζωή και που στο τέλος της, ως συνέπεια, μας αναμένει ο στέφανος της νίκης, της λύτρωσης, ήτοι της «εν χριστώ» αιώνιας ζωής, ή θα την κρατήσουμε, οπότε θα γίνουμε πιστοί οπαδοί του Αντιχρίστου, του «Διαβόλου και τοις αγγέλοις αυτού» όπου στο τέλος θα μας αναμένει η καταδίκη μας σε αιώνια τιμωρία, εκεί στο «σκότος το εξώτερον, όπου έσται ο κλαυθμός (= θρήνος, κλάμα ) και ο βρυγμός(= το τρίξιμο ) των οδόντων;» (Ματθ. 8,1.2 ).«Ωδε, λοιπόν, η σοφία εστίν. Ο έχων νούν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου. Αριθμός γαρ άνθρωπου εστί, και ο αριθμός αυτού 666 ».

Οι Χριστιανοί, λοιπόν, με την βοήθεια των ποιμένων τους, ανά Μητρόπολη και Ενορία, θα ενημερώνονται, συνεχώς, για τα διαδραματιζόμενα γύρω από το θέμα αυτό, και ανάλογα θα συμπεριφέρονται. Δεν θα αντιστέκονται βεβαίως, με πεζοδρομιακές εκδηλώσεις επαναστατική θεολογία, απόβλητη από την ΟΡΘΟΔΟΞΗ Εκκλησία ), ώστε να μην συμβούν αυτά που μας λέει η Γραφή, γιατί τότε η προσπάθειά τους θα απέβαινε στο να διαψευσθεί η Γραφή, γιατί η Γραφή μας δηλώνει «εν αληθεία» και απερίφραστα, ότι όλα αυτά θα προηγηθούν, «πριν ελθείν την ημέραν Κυρίου την μεγάλην και επιφανή...(ότε) βίβλοι ανοίγονται, και πράξεις ελέγχονται, και τα κρυπτά του σκότους δημοσιεύονται... », (Πράξ. 2,20- Τροπάρια Κυριακής των Απόκρεω).

Επομένως για να μην γίνουμε περίγελοι των πάντων, τη « Κάρτα του Πολίτη» υποχρεωτικά οφείλουμε, ως Χριστιανοί, να υπακούσουμε στον Άρχοντα και τις υπηρεσίες του, και να την πάρουμε, εφ' όσον βεβαίως, αποδεδειγμένα, δεν μας ενοχλεί, ποσώς, στο ΟΡΘΟΔΟΞΟ πιστεύω μας, και όταν η κάρτα αυτή θα μας υποχρεώνει να την χρησιμοποιήσουμε με υποχρεωτικές προϋποθέσεις, μέσα στις οποίες θα είναι και η άρνηση της Χριστιανικής ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ πίστης μας, τότε θα την πετάξουμε στα μούτρα του Άρχοντα, θα την κατακάψουμε ως μίασμα.

Έχουμε πλέον δικαίωμα επιλογής, είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε, ή να μη την κρατήσουμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως αναφέρθηκε τούτο, αναλυτικά, πάρα πάνω. Η σωτηρία, λοιπόν, είναι αυστηρώς προσωπική και ανάλογη με την επιλογή του καθενός μας.

Συνεπώς, «ο σώζων εαυτόν σωθήτω...».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η αγία Αναστασία. Καταγόταν από την Ρώμην. Αυτή από νεαρά ηλικία επόθησε τον Χριστόν, απηρνήθη πατέρα, μητέρα και συγγενείς, εμίσησε πλού-τον και δόξαν και σε ηλικία 20 χρονών έγινε μοναχή από την μοναχή Σοφία, η οποία της εδίδαξε την αρετή και την άσκησι. Αλλ' ο ηγεμόνας των ειδωλολα­τρών έστειλε στρατιώτες, έλαβον την Αναστασίαν και την ωδήγησαν προ αυτού και της είπε να θυσιάση εις τα είδωλα. Αλλ' η Αναστασία έδωκεν αποστομωτι­κά απαντήσεις. Τότε εβασαίσθη και τέλος απεκεφαλίσθη μαζί με ένα χριστια-νόν, ο οποίος είχε την καλωσύ/ην να της δώση ένα ποτήρι νερό.

2) Ο άγιος Αβράμιος και η Μαρία. Ο άγιος καταγόταν από την Έδεσσαν Μεσοποταμίας και έγινε μοναχός. Εργάσθηκε θεάρεστα και απέθανε ειρη­νικά.

3) Οι άγιοι μάρτυρες Κόριλλος, Μίνη και Μιναίος.

4) Ο άγιος Σάββας ο στρατηλάτης.

5) Η αγία Άννα η μετονομασθείσα Ευφημιανός.

6) Η αγία Μελιτινή.

7) Ο άγιος Αθανάσιος από την Αττάλεια.

8) Ο άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1822 ο τολμηρός Ψαριανός Κων. Κανάρης πυρπολεί την Τουρκική ναυαρχίδα στην Τένεδον.

Το 1912 οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύουν τον τομέα της 5ης μεραρχίας και αναλαμβάνει αγώνα αντεπιθέσεως. Ο αρχηγός της Κασσάνδρας Ζάχος κατα­λαμβάνει την περιοχήν Πολυγύρου.

Το 1919 στον τομέα Μαιάνδρου-.... ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δρα με περιπόλους.

Το 1920 σε ολόκληρο το μέτωπο στη Μ. Ασία επικρατεί ηρεμία. Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό και περιπό­λους.

Το 1940 οι ελληνικές δυνάμεις στο αλβανικόν μέτωπο, προ της υπέρτερης αριθμητικής και υλικής υπεροχής των Ιταλών μαχόμενες συνεχώς συμπτύσσο­νται εις τον τομέα Ελαίας-Καλαμά-Γράμμου-Κονίτσης.