27 Οκτωβρίου, 2010

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΑΝΘΙΜΟΥ – ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

image

“Όσο ζω δεν θα δεις δημαρχία...”

Τι είπε ο Άνθιμος στον Μπουτάρη στη δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο.

Ζήτησε από τον Παπανδρέου να νουθετήσει τον υποψήφιο δήμαρχο.

Πολιτική παρέμβαση “από άμβωνος” έκανε χθες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται να είπε ότι όσο ζει ο ίδιος η εκκλησία δεν πρόκειται να αφήσει τον Γιάννη Μπουτάρη να γίνει δήμαρχος.

Το νέο επεισόδιο μεταξύ των δύο εκτυλίχθηκε χθες στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, μετά τη λήξη της δοξολογίας, μία μέρα μετά τον χαρακτηρισμό “μουτζαχεντίν” που χρησιμοποίησε για τον κ. Άνθιμο ο υποψήφιος δήμαρχος. Ο κ. Άνθιμος έκανε τα παράπονά του στον Γιώργο Παπανδρέου για τους χαρακτηρισμούς που του απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα.

“Παρακολουθούμε τους αγώνες και την αγωνία σας για την ενίσχυση της χώρας μας στο εξωτερικό και την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας στους διεθνής οργανισμούς, τα διεθνή φόρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εύχομαι να πετύχετε στο έργο σας, είστε ένας ευγενικός άνθρωπος”, είπε στον πρωθυπουργό, εκφράζοντάς του ακολούθως την απορία για τη στάση του κ. Μπουτάρη. “Προς τι το μένος εναντίον μου; Μου επιτίθεται κάθε τόσο”. Ο πρωθυπουργός πιάστηκε εξ απήνης, απαντώντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί.

Στο σχόλασμα της λειτουργίας ο Γιάννης Μπουτάρης φίλησε τον σταυρό που κρατούσε ο μητροπολίτης στο χέρι του, αλλά, όταν στράφηκε προς τον ίδιο, ο κ. Άνθιμος τράβηξε το χέρι του, για να τον αποφύγει, και του έτεινε το δάχτυλο επιτιμητικά. “Έμαθα ότι με αποκάλεσες μουτζαχεντίν. Είναι σαν να σε λέω εγώ βούλγαρο προδότη. Όσο ζω εγώ, η εκκλησία δεν πρόκειται να σε αφήσει να δεις δημαρχία", είπε στον Γ. Μπουτάρη, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ενώ, κατ’ άλλους, του είπε ότι θα κάνει το παν για να μη δει δημαρχία αν δεν ανακαλέσει.

Κατά την έξοδό του από τον ναό ο κ. Μπουτάρης έσπευσε να δηλώσει ότι τιμά την εκκλησία και τη γιορτή της πόλης (χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο πρόσωπο του μητροπολίτη).

__________________________

Απάντηση Μπουτάρη

Αργά εχθές το βράδυ δόθηκε στη δημοσιότητα ένα σημείωμα του Γιάννη Μπουτάρη που αποτελεί απάντηση στον κ. Ανθιμο «Δεν θα δεις ποτέ Δημαρχία...»...αυτή είναι η διαφορά μας Σεβασμιότατε....

Ότι εγώ νομίζω πως για τα θέματα αυτά αποφασίζουν οι πολίτες, ενώ εσείς νομίζετε ότι αποφασίζει η εκκλησία και ούτε καν η εκκλησία: ότι αποφασίζετε εσείς προσωπικά... Μπορώ να έχω τη γνώμη μου για εσάς και εσείς τη δική σας για μένα.

Ωστόσο οφείλουμε να διακρίνουμε το θεσμικό μας ρόλο από τις προσωπικές μας γνώμες. Δεν το νομίζετε; Σήμερα, στην πιο λαμπρή γιορτή της πόλης, δείξατε πως δεν το νομίζετε. Ούτε καν όταν είσαστε οικοδεσπότης... Ας περιμένουμε λοιπόν την ετυμηγορία της πόλης,.. «κοντός ψαλμός αλληλούια».

Γιάννης Μπουτάρης,

Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Υ.Γ. Χρόνια πολλά σε όλους,

και σε εσάς Σεβασμιότατε.

Εύχομαι το 2012, εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση μας, να ξαναγυρίσει η ελπίδα και η υπερηφάνεια στις καρδιές όλων μας.

Να μπούμε ξανά στη λεωφόρο της δημιουργίας.

__________________________

Σχόλιο του Blog:

Καλόν θα είναι ο κ. Άνθιμος να πάψει να πολιτικολογεί και να κηρύττει μόνον Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα και να αφήσει να αποφασίσει ο κυρίαρχος Λαός για το ποιούς τοπικούς Άρχοντες θα επιλέξει γιατί οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι διακριτοί.

Και αυτό το γράφω διότι όσες φορές αναμείχθηκαν οι ταγοί της Εκκλησίας, στην εκλογή πολιτικών προσώπων μάλλον θόρυβος εδημιουργήθη και ζημία για την χώρα, γιατί εάν γυρίσουμε και θυμηθούμε την εποχή της Δεξιάς του Κυρίου πολλά έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και την μνήμη των πολιτών.

Εξάλλου θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Άνθιμος ότι δεν είναι αυτός η Εκκλησία.

Voiotosp.blogspot.com

Σε όλα τα Κέντρα Ενοριακής Αγάπης της Ι.Α.Α. διπλασιάστηκαν οι μερίδες φαγητού φτάνοντας τις 10.000 ημερησίως

 

A.A._thumb[11]_thumb[2] 

Διπλασιάστηκε από χθες σε όλα τα Κέντρα  Ενοριακής Αγάπης (Κ.Ε.Α.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο αριθμός των μερίδων φαγητού που διανέμονται από τους κληρικούς και τις ομάδες εθελοντών και εθελοντριών στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, φτάνοντας πλέον τις 10.000 μερίδες φαγητού ημερησίως.

Με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ο διπλασιασμός του αριθμού των μερίδων φαγητού που διανέμονται από τα Κέντρα Ενοριακής Αγάπης (Κ.Ε.Α.).

Από χθες επιτεύχθηκε ο στόχος της Διεύθυνσης Χριστιανικής Αλληλεγγύης της Ι.Α.Α.  να προσφέρονται καθημερινά και από τα 72 Κέντρα Ενοριακής Αγάπης της Ι.Α.Α. περίπου 10.000 μερίδες φαγητού .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ι.Α.Α. συνεχίζει τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και διανέμει επιπλέον χιλιάδες μερίδες φαγητού ημερησίως στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Ερωτήματα του Καθηγητού Χημείας κ. Καρδάση πρός τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ:

image

1/ Πως γνωρίζει, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ότι το τσιπ της κάρτας του πολίτη έχει τον 666;

2/ Αυτοαφορίζονται οι παραλαμβάνοντες την κάρτα και βάσει ποιού κανόνα της Εκκλησίας;

3/ Ποιος το είπε ότι δεν μπορεί να μετανοήσει κανείς και να πετάξει την κάρτα;

4/ Θα διακοπεί προφανώς από τον ίδιο το μνημόσυνο των Αρχιερέων, που δε θα αντιδράσουν, αλλά όχι των Αρχιερέων που τονίζουν, ότι η Εκκλησία είναι διαιρεμένη ή ότι πρέπει να γίνει η Ένωση των Εκκλησιών;

5/ Τι λέγουν ο Μ. Βασίλειος και ο Ιγνάτιος ο Θεοφόρος για το 666;

6/ Το αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, η TV, το Computer που έχει, το κινητό του τηλέφωνο κ.ά. χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τα τσιπς.Άραγε, τα χρησιμοποιεί ο ίδιος ή τα έχει πετάξει;

7/ Ο Αντίχριστος θα είναι ο τελευταίος δικτάτορας επί της γης. Μήπως υπάρχει ήδη και εάν όχι πότε θα έρθει;

8/ Ο παραμένων πιστός, αλλά έχοντας την κάρτα, τι θα γίνει μ’ αυτόν ή δεν υπάρχει πιστός με κάρτα;

9/ Ποια πρέπει να πιστεύουν οι Χριστιανοί; Αυτά που λέγει ο Μητροπολίτης (που είναι καινοτομίες, άρα αιρετικά) ή αυτά που λέγουν οι Πατέρες (που δεν αναφέρει);

10/ Ποιος του είπε, ότι στις έξυπνες κάρτες φαίνεται καθαρά το τρομερό θηρίο; Να μας το δείξει να το δούμε και εμείς. Μήπως το θηρίο βρίσκεται στη φαντασία του;

11/ Τι φαίνεται καθαρά στην κάρτα του πολίτη, αφού δεν γνωρίζουμε ακόμη τα στοιχεία της;

12/ Μήπως ο Μητροπολίτης, με όλα αυτά που δηλώνει, είναι «παιδίον ταις φρεσίν» (Κορ. Α΄ 14. 20).

Ιωάννης Καρδάσης, Χημικός

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος μάρτυρας Νέστωρ. Ήτο από την Θεσσαλονίκην και ήτο σύγχρο­νος του Αγίου Δημητρίου, πολύ γνώριμος και ωραίος. Ο βασιλεύς αγάπησε πο­λύ ένα βάρβαρον και γενναίον παλαιστήν, τον Λυαίον, ο οποίος επάλαισε με πολλούς χριστιανούς και τους εθανάτωσε. Ο Νέστωρ προστρέχει εις τον θαυ-ματουργόν Δημήτριον εις την φυλακήν, λαμβάνει την ευχήν του, εισέρχεται στο στάδιον και πολεμά και φονεύει το Λυαίον. Τότε οργισθείς ο βασιλεύς φονεύει τον Αγιον Δημήτριον και τον Νέστορα. Έτσι έλαβον παρά του Χριστού τους στεφάνους του μαρτυρίου.

2) Η αγία μάρτυς Καπετωλίνα. Ήταν ευγενής και πλουσία. Εμοίρασε τα υπάρχοντα της εις τους πτωχούς, επίσπευσε εις τον Χριστόν και εκήρυξε τον Χριστόν Θεόν αληθινόν. Δια τούτο εκλείσθηκε εις την φυλακήν και απεκεφα-λίσθη.

3) Η αγία Ερωτηίς. Εμαρτύρησε δια την πίστιν της εις τον Χριστόν.

4) Ο άγιος Κυριάκος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

5) Η αγία Πρόκλα η σύζυγος του Πιλάτου.

6) Ο άγιος Νέστωρ ο Ρώσος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1827 ο Καραϊσκάκης με τους υπ' αυτόν επα­ναστάτες αποκλείει τους Τούρκους εντός των Τριών Πύργων.

Το 1912 οι ελληνικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των Τούρκων εις τον το­μέα της Ηπείρου. Αι εκεί αγωνιζόμενοι δυνάμεις ενισχυθείσαι δια τμήματος Κρητών τρέπουν τους Τούρκους σε φυγή.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία ο ελληνικός στρατός δρα με περιπόλους.

Το 1920 στον τομέα ουσάκ ο ελληνικός στρατός καθαρίζει την περιοχή από εχθρικά στοιχεία.

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται εναντίον των Τούρκων με πυροβολικό και περιπόλους.