02 Δεκεμβρίου, 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος προφήτης Αββακούμ. Καταγόταν από την φυλήν του πατριάρχου Συμεών και έζησεν το έτος 600 προ Χριστού. Ούτος προφήτευσε την αιχμαλω-σίαν των Εβραίων. 'Οταν έφθασε ο Ναβουχοδονόσωρ στην Ιερουσαλήμ, ο προφήτης έφυγεν στην Οστρακίνην της Αραβίας. Επανήλθεν στην ιδικήν του γη όταν οι Χαλδαίοι επέστρεψαν στην Βαβυλώνα. Κάποτε ο προφήτης ανηρπά-γη υπό αγγέλου και οδηγήθη στην Βαβυλώνα και έδωκε φαγητόν στον προφή-την Δανιήλ ο οποίος ήτο κλεισμένος μέσα στον λάκον των λεόντων. Προφήτευ­σε την επιστροφήν των Ισραηλιτών στην Ιερουσαλήμ και εξεδήμησε εις Κύριον δύο χρόνια πριν αυτοί επιστρέψουν στην γην των.

2) Η αγία Μυρόπη. Γενήθηκε στην Έφεσον και ανερτάφη από την μητέρα της επειδή ο πατέρας της απέθανεν όταν αυτή ήτο μικρή. Έμεινε πλησίον στον τάφ της αγίας Ερμιόνης και διένειμε στους πιστούς το μύρον το οποίον ανέβλυ-ζε από τον τάφον. Όταν το έτος 250 έγινε μεγάλος διωγμός κατά των χριστια­νών επήγε με την μητέρα της στην Χίον. Εκεί συνελήφθη από τον ειδωλολά-τρην άρχοντα και αφού ωμολόγησε με παρρησίαν τον Χριστόν εβασανίσθη και παρέδωσε το πνεύμα της στον Θεόν.

3) Ο άγιος 'Αβιβος ο νέος. Εθανατώθη ριφθείς στο καμίνι.

4) Ο άγιος Κύριλλος ο φιλεώτης.

5) Οι άγιοι Σολομών, Θεόφιλος, Ανδρέας, Ιωάννης, Ηρακλαίμων.

6) Ο άγιος Αθανάσιος ο Ρώσος, ο έγκλειστος σε σπήλαιον.

Εθνικά γεγονότα: Σαν Σήμερα το 1912 ο ελληνικός στρατός μάχεται εναντίον των Τούρκων στους τομείς της Αλβανίας-Ιωαννίνων και Δωδώνης. Εις όλους τους τομείς οι αντιμαχόμενοι ουδέν εδαφικόν κέρδος είχον.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία γίνεται δράση περιπόλων μεταξύ των ε­μπολέμων Ελλήνων και Τούρκων.

To 1920 Ο ελληνικός στρατός αναδιαθρώνει τις δυνάμεις του με την άφιξη νέων μεραρχιών

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία μάχεται με μάχες περιπόλων και πυροβολικού.

Το 1940 στο Αλβανικό μέτωπο οι ελληνικές δυνάμεις συνεχίζουν τας επιθέ­σεις των εναντίον των Ιταλών, οι οποίοι κρατούν σθεναρώς τας θέσεις των.

Δεν υπάρχουν σχόλια: