21 Νοεμβρίου, 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb244_thumb1_thumb1_thumb1_[1]

Σήμερα γιορτάζονται:

Η είσοδος της Υπεραγίας Δεσποίνης υμών Θεοτόκου Μαρίας εις τον ναόν. Ο Ιωακείμ και η Άννα ανέθρεψαν την Μαρίαν και όταν έγινε τριών χρονών την έφερον στον Ναόν και την αφιέρωσαν στον Θεόν, όπως είχον υποσχεθή. Εκεί την παρέλαβον οι ιερείς και μάλιστα ο τότε αρχιερεύς Ζαχαρίας, ο ο­ποίος την εισήγαγεν εις τα ενδότατα του Ναού, όπου μόνον ο αρχιερεύς εισήρ-χετο μίαν φοράν το έτος. Εκεί η Μαρία έζησε δώδεκα χρόνια και εις όλον το διάστημα αυτό ετρέφετο με τροφήν, την οποίαν έφερεν ο αρχάγγελος Γαβριήλ. Αφού πέρασαν τα δώδεκα χρόνια σε ηλικία 15 χρονών, επέστρεψε στην Ναζα­ρέτ, αλλ' οι γονείς της είχον αποθάνει. Οι ιερείς τότε την παρέδωκαν στον μνη­στήρα Ιωσήφ, ίνα την προστατεύη.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1825 παρά το Δραγαμέστο Αστακού, ο ελλη­νικός στόλος εναυμάχησε με τον Τουρκικό. Την ναυμαχία ουδείς εκέρδισε.

Το 1919 στο μέτωπο στη Μ. Ασία ο ελληνικός στρατός μάχεται μάχες περι­πόλων.

Το 1920 στη Μ. Ασία ο ελληνικός στρατός καθαρίζει την περιοχήν από Τούρκους άτακτους και ληστές.

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δέχεται επιθέσεις τουρκικών απο­σπασμάτων.

Το 1940 οι ελληνικές δυνάμεις στο αλβανικόν μέτωπον συνεχίζουν τας επι­θέσεις των εναντίον των Ιταλών και καταλαμβάνουν το όρος Μόραβα, Ερσέκα και άλλα σημαντικά υψώματα.

Το 1943 οι ενωμένες αντιστασιακές δυνάμεις με συντονισμένη επίθεσι κα­ταστρέφουν τη γέφυρα στο Γοργοπόταμο, την οποία οι Γερμανοί χρησιμοποι­ούσαν για να εφοδιάζουν τις στρατιές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: